Αρχική » Έτσι θα μαγειρέψετε το ρύζι για απώλεια βάρους και καύση λίπους
Διατροφή

Έτσι θα μαγειρέψετε το ρύζι για απώλεια βάρους και καύση λίπους

Ρύζι για απώλεια βάρους και καύση λίπους; Ναι, σωστά διαβάσατε! Το μυστικό είναι στο μαγείρεμα

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού που θα βοηθήσει στη μείωση της απορρόφησης των θερμίδων μέχρι και 60%. Με αυτήν τη τεχνική, το ρύζι μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο το οποίο δεν επιτρέπει την είσοδο των σακχάρων και του αμύλου στο αίμα. Η σημασία αυτής της διαδικασίας είναι μεγάλη, καθώς το άμυλο μετατρέπεται, με τη σειρά του, σε γλυκόζη η οποία αποθηκεύεται στον οργανισμό με τη μορφή λίπους. Το ανθεκτικό άμυλο, συντελεί στην καύση του λίπους και την αποβολή των τοξινών.

Πως θα μαγειρέψετε το ρύζι για απώλεια βάρους και καύση του λίπους

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό για βράσιμο, όπως θα κάνατε κανονικά για να μαγειρέψετε το ρύζι. Όταν βράσει το νερό βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και περιμένετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως στο νερό.

Έπειτα, προσθέστε το ρύζι και βράστε το μέχρι να είναι έτοιμο. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το είδος του ρυζιού.
Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο και περιμένετε τουλάχιστον 12 ώρες πριν το καταναλώσετε. Με αυτόν το τρόπο, αυξάνετε την περιεκτικότητα του ρυζιού σε ανθεκτικό άμυλο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μπορείτε, επίσης, να το ξαναζεστάνετε χωρίς να χάσει τα οφέλη του.
Αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι το ρύζι πρέπει να μπει αμέσως στο ψυγείο όταν αρχίσει να κρυώνει διότι υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων που με την επαναθέρμανση, πολλαπλασιάζονται.
πηγή : enallaktikidrasi.com

Recent Comments