Αρχική » Αναστολή στον αστυνομικό για το κύκλωμα trafficking – Θα βρεθεί εκτός φυλακής
Ελλάδα

Αναστολή στον αστυνομικό για το κύκλωμα trafficking – Θα βρεθεί εκτός φυλακής

Μολονότι κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Κάθειρξη πέντε ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε στον αστυνομικό.που δικάστηκε για το κύκλωμα σωματεμπορίας στην Ηλιούπολη.

Δικαστές και ένορκοι αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ του χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με αποτέλσμα.την αποφυλάκισή του.

Ακόμη, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών και 10 ημερών στον σύντροφο της 19χρονης κοπέλας, όπως και χρηματική αποζημίωση.

Τέλος, στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μήνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Νωρίτερα, ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στη δίκη του αστυνομικού και των συγκατηγορουμένων του για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος 19χρονης και 25χρονης στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα, με τη δικαστική απόφαση, ένοχος με οριακή πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κρίθηκε ο κατηγορούμενος αστυνομικός. Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος της 25χρονης δεύτερης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο τον πρώην σύντροφο της 19χρονης για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κατά πλειοψηφία (5-2). Αντίθετα, κατά πλειοψηφία (6-1) κρίθηκε αθώος ο πατέρας της κοπέλας.

Κατα την εκφώνηση της απόφασης, όμως, προκλήθηκαν σφοδρότατες αντιδράσεις, με το κοινό να φωνάζει «ντροπή σας, σκουπίδια», στο άκουσμα της λέξης «αθώος» και πριν ολοκληρωθεί η ανάγνωση όλης της απόφασης.

Τότε, στη δικαστική αίθουσα εισέβαλαν τα ΜΑΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ακροατήριο που διαμαρτυρόταν.

Στον διάδρομο έξω από την αίθουσα έπεσαν ακόμη και χημικά.

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments