Αρχική » Αντώνης Οικονόμου – Συνέντευξη στο CrunchNewz
Συνεντεύξεις

Αντώνης Οικονόμου – Συνέντευξη στο CrunchNewz

1. Καλησπέρα, Αντώνη Οικονόμου ! Μίλησέ μας για την ολοκαίνουργια συνεργασία σου με τον Themis Constantinou που έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον remix στην επιτυχία σου “Ο Παπαγάλος”. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και με τι σκοπό;

Καλησπέρα και από μένα. Μετά από την “κάποια” επιτυχία που είχε το συγκεκριμένο κομμάτι γιατί για να λέμε την αλήθεια δεν έχει κάνει την επιτυχία που περιμέναμε όλοι μας ήταν ιδέα του Θέμη να γίνει μία νέα διασκευή μιας και ο καιρός τώρα είναι τέτοιος που δεν μας αφήνει να βγάλουμε νέο κομμάτι και τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα γιατί εκτός από εξαιρετικό παιδί είναι και επαγγελματίας στη δουλειά του, και μετά από κάποια ζήτηση και από κόσμο ο οποίος έχει αγαπήσει το συγκεκριμένο τραγούδι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.

Antonis Oikonomou – Papagalos (Produced by Themis Constantinou)

2. “Ο Παπαγάλος” κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη, εν μέσω lockdown, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας. Παρά το αρνητικό κλίμα, κατάφερες να μας μεταφέρεις με αυτή σου την επιτυχία μια νότα αισιοδοξίας. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για εσένα;

Μακάρι να μπορούσαμε μέσω των τραγουδιών μας να κάνουμε τον κόσμο να ξεχαστεί απο τα καθημερινά του προβλήματα ειδικά τώρα που είμαστε σε μία απίστευτη κατάσταση που κανένας δεν περίμενε. Νοιώθω καλά γιατί από τα αρκετά μηνύματα που παίρνω καθημερινά νοιώθω ότι υπάρχει ακόμα αισιοδοξία. Αν μπορώ έστω και λίγο να επηρεάσω με τη μουσική μου προς το καλύτερο τον οποιονδήποτε τότε είναι τόσο σημαντικό για μένα όσο το να συνεχίσω να το κάνω.

ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΩ – OFFICIAL LYRIC VIDEO

3. Τι απήχηση είχε “Ο Παπαγάλος” και τι κριτικές έλαβες;

Είχαμε σίγουρα πολύ μεγάλη απήχηση. Τα μηνύματα που παίρνουμε συνέχεια είναι απίστευτα και λόγω του συγκεκριμένου κομματιού αρκετός κόσμος μας περιμένει όσο το δυνατό πιο σύντομα να μας δει στη σκηνή. Άρα πιστεύω ότι ο κόσμος το αγάπησε πάρα πολύ το κομμάτι και αν κρίνω και από τα βίντεο που μου στέλνουν από Κύπρο και εξωτερικό συνέχεια σημαίνει ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά.

Παπαγάλος – Αντώνης Οικονόμου (Official Video Clip 2020)

4. Προτιμάς να γράφεις ο ίδιος μουσική και στίχους ή να χρησιμοποιείς στίχους και μουσική άλλων;

Προτιμώ να γράφω στίχους μουσική ο ίδιος σίγουρα γιατί τα νοιώθω πολύ περισσότερο όταν τα τραγουδάω

5. Έχεις γράψει ποτέ κάποιο τραγούδι για άλλον καλλιτέχνη; Αν ναι, για ποιον; Αν όχι, για ποιον θα ήθελες;

 Χαχα. Έχω γράψει αλλά όπως είπα και πριν λίγο καιρό σε μία συνέντευξη μου καλύτερα να μην πω μην μας πάρουν με τις πέτρες.

Στο Υπογράφω – Οfficial Lyric Video

6. Μίλησέ μας για τις πιο σημαντικές συνεργασίες σου στο χώρο της μουσικής ως σήμερα.

Όσον αφορά δισκογραφικά σίγουρα η μεγαλύτερη συνεργασία που έχω κάνει μέχρι σήμερα είναι με τον Χρίστο Νικολόπουλου, την Βίκυ Γεροθόδωρου και τη Λία Βίσση με τον τίτλο του δίσκου Λευκό Χαρτί..

Όσον αφορά το live ποιο παλιά είχα βρεθεί στη σκηνή με αρκετά ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας.

ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ –ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

7. Πόσο άμεσα σκοπεύεις να επιστρέψεις στα live μετά την πανδημία; Πόσο δύσκολο είναι για σένα να απέχεις;

Για μένα επειδή δεν είναι η κύρια μου δουλειά η μουσική ίσως να μην είναι τόσο δύσκολο σε σύγκριση με άτομα φίλους μου καλλιτέχνες που ασχολούνται μόνο με αυτό. Όσο για τα  live κανένας δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα μέχρι να δούμε τι θα γίνει.

8. Τι σημαντικό συμβαίνει κατά την άποψή σου αυτή τη στιγμή στο ελληνικό τραγούδι;

Ακριβώς αυτό. Τίποτα το σημαντικό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό τραγούδι αν κατάλαβα καλά την ερώτηση.  Έχει μείνει στάσιμο τα τελευταία χρόνια με το να βγαίνουν περισσότερο τραγούδια της ώρας και όχι διαχρονικά. Και επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής βάζω και το δικό μου κομμάτι σε αυτά. Μ αρέσει πάρα πολύ αυτό το είδος αλλά ξέρω ότι δεν είναι το είδος που μπορεί να μείνει διαχρονικά.

ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

9. Με ποιους μουσικούς συνεργάζεσαι; Έχεις κάποιο σταθερό σχήμα;

Είχαμε ένα σταθερό σχήμα με πολύ καλούς μου φίλους που περάσαμε αξέχαστες στιγμές για αρκετά χρόνια τους Τσακ Μπαμ, αλλά λόγω του ότι ο καθένας τράβηξε το δρόμο του όπως είναι φυσιολογικό δεν έχουμε κάποιο άλλο σχήμα για τώρα.

ΛΑΘΟΣ ΚΛΕΙΔΙ – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

10. Μίλησέ μας για την έως τώρα δισκογραφία σου.

Αν και ο κόσμος δεν ξέρει τα περισσότερα μου τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει έχω και αρκετά άλλα που μπορεί  αν θέλει να τα ακούσει στο youtube. Δυόμιση χρόνια, Στο υπογράφω, Αναπτήρας, Έπαιξα και έχασα, Γυρίζει ο τροχός, Η καρδιά μου εσένα αγαπά, Δεν ξεχνώ, Εισιτήριο, Δε σου μιλώ για τα παλιά, Μεγάλα λόγια, Άι στα κομμάτια, Ειν η αγάπη εκδρομή, Λευκό χαρτί, Να σαι καλά, Παράτα τα όλα, Ο Τελευταίος, Δρόμο, Κουρασμένοι ονειροκτόνοι, Όπου κι αν γυρνάς και άλλα.

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

11. Έχει συνθέσει νέα τραγούδια μέσα στην καραντίνα; Ετοιμάζεις κάποια καινούργια κυκλοφορία;

Έχω γράψει ένα νέο κομμάτι το οποίο έχω στείλει του αδερφικού μου φίλου του Ρουσσέτου Δημητρόγλου για να γίνει ενορχήστρωση. Ελπίζω να βρούμε τρόπο λόγω της κατάστασης τώρα να το τελειώσουμε και να κυκλοφορήσει όσο το δυνατό ποιο σύντομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

12. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; 

Δεν μπορούμε τώρα ακόμα να κάνουμε σχέδια και να είμαστε σίγουροι για αυτά. Οπότε περιμένουμε και βλέπουμε τι θα κάνουμε ποιο μετά.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.

Sosial Media

https://www.facebook.com/AntonisEconomouOfficial

https://www.youtube.com/channel/UCblNMUpw5KW6DGzK04MHjYQ

Recent Comments