Αρχική » Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση
Ελλάδα

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση

Η μητέρα της νεαρής κοπέλας «Πήγαν να διασκεδάσουν κι όχι να σκοτωθούν».

«Θα μπορούσαν να είχαν πάθει τα χειρότερα», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε χθες στο Allou Fun Park.

«Υπήρξε εκτροχιασμός και τα δύο παιδιά είπαν ότι έφυγε το βαγόνι από τις ράγες, εκτροχιάστηκε και βρέθηκαν στους θάμνους. Τα ρούχα της κόρης μου ήταν σκισμένα με χόρτα μέσα στο στήθος της. Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Είναι παιδιά 22 και 25 ετών, δεν είναι μωρά παιδιά για να παίξουν. Πήγαν να διασκεδάσουν κι όχι να σκοτωθούν. Θα μπορούσαν να είχαν πάθει τα χειρότερα», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση στο νοσοκομείο.

«Η πρώτη εικόνα είναι ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι», λέει ο δικηγόρος του 25χρονου που τραυματίστηκε

Από την πλευρά του, ένας εκ των τραυματιών εκφράζει την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του Allou Fun Park, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος τους. «Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθως έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας», τονίζει ο δικηγόρος του νεαρού, Στάθης Καρυδομάτης.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 25χρονου, Στάθης Καρυδομάτης, μίλησε στο protothema.gr: «Εκπροσωπώ τον έναν από τους τραυματίες του συμβάντος. Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα, έχει κάνει ράμματα. Έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, κατέληξε πολύ άσχημα για όλους. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστουν ως ελαφρείς τραυματισμοί και για αυτόν τον λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτόν τον λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθως έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας Δεν σηκώθηκαν όρθιοι, το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες από ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou Fun Park».

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση από το Allou Fun Park

Από την πλευρά του, το Allou Fun Park, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά το ατύχημα, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε εκτροχιασμός. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό επισημαίνει:

«Σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ.

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments