Αρχική » Βολιβία : Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η προφυλακισμένη τέως πρόεδρος Τζανίνε Ανιες
Κόσμος

Βολιβία : Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η προφυλακισμένη τέως πρόεδρος Τζανίνε Ανιες

Η συντηρητική πρώην γερουσιαστής και κατόπιν μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίνε Ανιες διακομίστηκε χθες Τετάρτη από τη φυλακή όπου κρατείτο τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο, ενημέρωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας των Ανδεων.

Παρουσίασε υπέρταση

Η Καρίνα Φιγκερόα, η διευθύντρια της φυλακής γυναικών της Λα Πας, διευκρίνισε ότι η κυρία Ανιες, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος της για υπόθαλψη πραξικοπήματος, παρουσίασε υπέρταση.

«Ασθενεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί θα μας κρατούν ενήμερους για την κατάστασή της», ανέφερε η κυρία Φιγκερόα στο Radio Éxito.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συμπτώματα ή τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας της 53χρονης πολιτικού.

Η Τζανίνε Ανιες και αρκετοί υπουργοί της μεταβατικής κυβέρνησής της συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της έρευνας των δικαστικών αρχών για το πραξικόπημα που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου Εβο Μοράλες το 2019.

Η κυρία Ανιες αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της και καταγγέλλει με τη σειρά της ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό.

Παρέμβαση Μεξικού

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού επέκρινε χθες Τετάρτη τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), κατηγορώντας τον για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βολιβίας σχετικά με την προφυλάκιση της Τζανίνε Ανιες και υπουργών της.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments