Αρχική » Βραζιλία : Αντιμέτωπη με τη φρίκη της πιο φονικής εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας
Κόσμος

Βραζιλία : Αντιμέτωπη με τη φρίκη της πιο φονικής εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας

Η Βραζιλία κατέγραψε 1.127 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες (οι αριθμοί είναι πάντοτε μειωμένοι τα Σαββατοκύριακα) και 43.812 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας, στο τέλος της πιο θανατηφόρας εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας πριν ένα χρόνο.

Κορεσμένες οι ΜΕΘ

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η λατινοαμερικάνικη χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση κρουσμάτων της νόσου που προκαλεί νέα πιο μεταδοτική τοπική παραλλαγή του ιού και έχει γίνει αιτία να κατακλυστούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

Από την Κυριακή 7 Μαρτίου έως χθες Κυριακή 14 Μαρτίου, 12.818 άνθρωποι στη Βραζιλία υπέκυψαν στην Covid-19, κατά μέσο όρο 1.831 την ημέρα.

Αυτός ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τους κυλιόμενους μέσους όρους 1.000 θανάτων την ημέρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Δεύτερη χειρότερη επίδοση

Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων πλέον καταμετρά συνολικά 11.483.370 μολύνσεις από τον νέο κοροναϊό και 278.229 θανάτους, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, στη δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως, τόσο σε κρούσματα όσο και θανάτους, μετά τις ΗΠΑ.

Πηγή: in.gr

Recent Comments