Αρχική » Γιάννης Αδάμος – Συνέντευξη στο CrunchNewz
Συνεντεύξεις

Γιάννης Αδάμος – Συνέντευξη στο CrunchNewz

 1. Καλησπέρα Γιάννη. Με χαρά μας είδαμε ότι κυκλοφόρησε το άλμπουμ σου “Κόσμε Γλέντα”. Πώς είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των Ροζ Πενών;

Καλησπέρα σας, με τις Ροζ πένες είναι ίσως ο τελευταίος δίσκος που κυκλοφορούμε και για αυτό τον λόγο το χαρήκαμε και τον γλεντήσαμε πραγματικά όσο κράτησε όλοι αυτή η δουλειά. Το ότι είναι ο τελευταίος δίσκος με τις Ροζ πένες δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε εμφανίσεις μαζί. Έχουμε όλοι οι μουσικοί πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας μιλάμε σχεδόν καθημερινά απλά με τις Ροζ πένες θα κάνουμε πολύ λίγα πράγματα και προσεγμένα ! 

 1. Μίλησέ μας λίγο για την ιστορία της μπάντας. Πότε φτιαχτήκατε και ποιες ήταν οι σημαντικότερες στιγμές της μπάντας; Πώς θα συνεχίσετε από εδώ και πέρα; Θα προωθήσεις περισσότερο την προσωπική σου καριέρα;

Αυτή η μπάντα είναι στην ουσία όλη μου η μουσική πορεία την ξεκίνησα με δύο φίλους πριν δέκα χρόνια και έφτασε στην σημερινή της μορφή απλά όλα τα ωραία καλός η κακός κάποτε τελειώνουν. Οι σημαντικότερες στιγμές είναι η κυκλοφορίες των δίσκων μας όπως και η συνεργασία μας με τον Γιώργο Μιχαήλ. Από εδώ και πέρα όπως είπα και πριν θα κάνουμε πολύ λίγα και προσεγμένα πράγματα με τις Ροζ πένες και ναι ετοιμάζω εμφανίσεις παρέα με την Λεμονιά Μπέζα και νέους αξιόλογους μουσικούς δίπλα μου. 

 1. Κυκλοφορήσατε ήδη κάποια πολύ ωραία video για το άλμπουμ. Θα υπάρχει κάτι άλλο σε οπτική μορφή σύντομα;

Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσουν στο κανάλι μου στο Youtube άλλα τρία τραγούδια του νέου δίσκου σε video clip. 

KOΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ – ΒΙΝΤΕΟ

 1. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το Μάη. Κατάλληλη εποχή σε νορμάλ συνθήκες. Πιστεύεις ότι θα επηρεαστεί η κυκλοφορία λόγω του Covid-19;

Δυστυχώς θα επηρεαστεί λόγω τον καταστάσεων που ζούμε όμως είμαστε αρκετά αισιόδοξοι και είδη μαθαίνουμε ότι πάει πάρα πολύ καλά. 

 1. Ποιοι ήταν οι συντελεστές του άλμπουμ; Που ηχογραφήθηκε και ποιος έφτιαξε το εξώφυλλο;

Η παραγωγή ήταν όλη δική μου , ηχογραφήθηκε στο BOYH studio το στούντιο μου , μερικές ηχογραφήσεις  μίξη και mastering έγιναν στο Pink Studios από τον Γιώργο Μίγκα. Οι ενορχηστρώσεις είναι δικές μου μαζί με τις Ροζ πένες και συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιώργος Αγγέλης, Γιώργος Ντίνας, Αθανασία Αλεξοπούλου, Χρήστος Κολοβός, Γιώργος Μίγκας, Γιώργος Σβεντζούρης, Χρήστος Κιτσόπουλος, Νεκτάριος Παπαγεωργίου , Κώστας Αναγνώστου, φιλική συμμετοχή η Λεμονιά Μπέζα και κυκλοφορεί από την Final Touch! 

ΚΕΡΑΣΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

 1. Τα θέματα των στίχων σας είναι τα κλασικά για τον έντεχνο χώρο ή έχετε κάποιες διαφοροποιήσεις; Βλέπω μια περισσότερη θετική αύρα στο νέο άλμπουμ! 

Δεν ακολουθώ κάποια γραμμή στο πως γράφω όσο αφορά το στίχο ότι μου σκαλίζει την ψύχη και μένει μέσα μου εγώ πάντα το βγάζω στο χαρτί και το κάνω στίχο. Το νέο album είναι πάρα πολύ βουλεμένο και με πολύ΄ όρεξη θα έλεγα και φαίνεται στο αποτέλεσμα. 

 1. Η μπάντα δείχνει μια σταθερή πορεία στη δουλειά της. Πώς το καταφέρνετε αυτό; Σίγουρα απαιτεί θυσίες, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα και με τις αλλαγές μελών;

Απαιτεί πάρα πολλές θυσίες και ακόμη περισσότερες ώρες δουλείας απλά όλο αυτό με τις Ροζ πένες φτάνει στο σιγά σιγά στο τέλος και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας από εμάς θα τραβήξει τον δρόμο του. 

 1. Πιστεύεις ότι ο χώρος του έντεχνου και παραδοσιακού τραγουδιού έχει χώρο για πειραματισμούς; Έχει μείνει ακόμα κάτι ανεξερεύνητο;

Πάντα και παντού υπάρχει χώρος για πειραματισμούς , η μουσική είναι πραγματικά ατελείωτη και πάντα θα εξελίσσεται και θα γεννιέται κάτι καινούργιο όσο έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για να το καταλάβουμε! 

ΦΑΚΙΡΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ

 1. Σκοπεύεις να περιοδεύσεις όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες; Είναι μέσα στα σχέδια σας έστω κάποια δυνατά live?

Είναι τόσο παράξενες οι μέρες που ζούμε που δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε σχέδια. Προτεραιότητα μου είναι να κάνω μία περιοδεία όταν τα πράγματα ανοίξουν και ευελπιστώ να μπορέσω να παρουσιάσω την μουσική μου σε όλη την Ελλάδα , μου έχει λείψει πάρα πολύ όλο αυτό. 

 1. Είσαι ήδη ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης με συνεπή δισκογραφική παρουσία. Υπάρχουν άλλες μπάντες ή καλλιτέχνες χωρίς συμβόλαιο στη χώρα, που να θεωρείς ότι έχουν τα εχέγγυα να ακολουθήσουν το φωτεινό σου παράδειγμα;

Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογες μπάντες δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια για να μην αδικήσω κάποια άλλη. Όμως γνώμη μου είναι ότι θα βγούνε πάρα πολύ καλές μπάντες στο μέλλον κάτι που τώρα λείπει από την χώρα μας. 

ΒΑΣΚΑΝΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

 1. Καλή τύχη με ένα πολύ επιτυχημένο άλμπουμ και δυνατά live! Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή αυτής της συνέντευξης!

Καλή συνέχεια να έχετε , να περνάτε όμορφα και να ανταμώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, σας ευχαριστώ. 

Recent Comments