Αρχική » Δημοσκόπηση PULSE: Στις 7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, στις 11 του Μητσοτάκη
Πολιτική

Δημοσκόπηση PULSE: Στις 7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, στις 11 του Μητσοτάκη

Η ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους - Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 44%, κυβέρνηση συνεργασίας προτιμούν οι αναποφάσιστοι.

Στις 7 μονάδες κατέγραψε η Pulse, σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι, την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων. Η ΝΔ  έχει ποσοστό 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 11,5% , ενώ στη συγκεκριμένη μέτρηση το ΜεΡΑ25 εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή με 3%, στην αναγωγή επί των εγκύρων. 

Σημαντικό προβάδισμα 11 μονάδων συνεχίζει να έχει – όπως και τον Οκτώβριο – ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος είνα καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η απάντηση «κανένας από τους δύο», η οποία συγκεντρώνει πσοοστό 29%, ήτοι μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η ΝΔ διατηρεί πολύ μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο  πρωθυπουργός συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτεύει – με οριακή διαφορά – στα ζητήματα της διαφάνειας. 

Αρνητικοί στις πρόωρες εκλογές εμφανίζονται οι πολίτες –  εκφράζοντας την προτίμησή τους στη διεξαγωγή του  το 2023. Μάλιστα, από τις συσπειρώσεις που καταγράφονται – κάτω του 70% – προκύπτει ότι το κλίμα δεν είναι προεκλογικό. 

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από  το ραντεβού με τις κάλπες, το 44% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας – σχεδόν επτά στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ , αλλά και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το κόμμα τους εξακολουθεί να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.  Έχει ενδιαφέρον ότι το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 θεωρούν καλύτερο ενδεχόμενο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση , αλλά το 41% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. 

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά – ενέργεια, τρόφιμα – αλλά και  η εγκληματικότητα όπως και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους πολίτες, όπως καταγράφηκε  στη μέτρηση της Pulse, ενώ  οι παρακολουθήσεις μένουν σε δεύτερο πλάνο, ακόμα και για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. 

pulse_skai1
pulse_skai2
pulse_skai3
pulse_skai4
pulse_skai5
pulse11_0
pulse12_0
pulse13
pulse21
pulse22
pulse23
pulse24
pulse25
pulse26
pulse31
pulse32
pulse33
pulse41
pulse42
pulse51_0
pulse52_0
pulse53_0
pulse54_0
pulse55_0

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments