Αρχική » ΗΠΑ : Νεαρός κατηγορείται ότι σκόπευε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν, την Πελόζι και την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν
Κόσμος

ΗΠΑ : Νεαρός κατηγορείται ότι σκόπευε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν, την Πελόζι και την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν

Πολιτειακοί εισαγγελικοί λειτουργοί στο Μίσιγκαν απήγγειλαν σε βάρος άνδρα 21 ετών την κατηγορία πως απειλούσε να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, για να μετατραπεί στον «καταλύτη» αυτής που ήθελε να είναι «μια νέα αμερικανική επανάσταση», όπως γνωστοποίησαν οι αμερικανικές αρχές την Τρίτη.

Η Γκρέτσεν Γουίτμερ είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο ακροδεξιών παραστρατιωτικών, οι οποίοι απεργάζονταν σχέδιο για την απαγωγή και τη δολοφονία της, ενόψει των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου, σύμφωνα με εισαγγελείς.

Η νέα απαγγελία κατηγοριών σημειώνεται με φόντο τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών επιβολής της τάξης, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, εναντίον του κινδύνου βίαιων ενεργειών Αμερικανών εξτρεμιστών.

Οι υπηρεσίες της πολιτειακής υπουργού Δικαιοσύνης στο Μίσιγκαν, Ντέινα Νέσελ, απήγγειλαν τη Δευτέρα στον Τζόσουα Ντόκτερ, 21 ετών, κάτοικο του δήμου Χόλαντ, τις κατηγορίες ότι απείλησε να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και χρησιμοποίησε υπολογιστή για να διαπράξει ποινικό αδίκημα. Καθεμία από τις κατηγορίες αυτές επισύρει ποινή εικοσαετούς κάθειρξης.

Ο νεαρός παραδόθηκε στις αρχές προχθές Δευτέρα και προσήχθη ενώπιον δικαστή χθες Τρίτη, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το FBI, το οποίο άρχισε να διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση, ειδοποιήθηκε πως ο νεαρός είχε αναρτήσει απειλές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης iFunny. Την υπόθεση, στη συνέχεια, ανέλαβε να χειριστεί η πολιτειακή αστυνομία του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Τζόσουα Ντόκτερ απειλούσε «πως θα χρησιμοποιούσε όπλο» για να δολοφονήσει τον πρόεδρο της χώρας, την πρόεδρο της Βουλής και την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν – όλοι τους στελέχη τού Δημοκρατικού κόμματος – προκειμένου «να γίνει ο καταλύτης μιας νέας αμερικανικής επανάστασης», ενώ είχε αποθηκεύσει στο κινητό του «οδηγίες για την κατασκευή βομβών» και πληροφορίες σχετικά με το «πού θα έβρισκε τα απαραίτητα υλικά» για τον σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την περσινή συνωμοσία ακροδεξιών με σκοπό την απαγωγή και δολοφονία της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνέλαβαν και άσκησαν διώξεις σε βάρος έξι ανδρών. Ο ένας εξ αυτών έχει ομολογήσει την ενοχή του.

Άλλοι οκτώ άνδρες, που φέρονται να ενέχονταν στη συνωμοσία, αντιμετωπίζουν διώξεις από πολιτειακό δικαστήριο του Μίσιγκαν για «τρομοκρατία».

Οι ύποπτοι διαπιστώθηκε πως έχουν δεσμούς με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση Wolverine Watchmen, η οποία σχηματίστηκε και δρα στην συγκεκριμένη αμερικανική Πολιτεία.

Πηγή: in.gr

Recent Comments