Αρχική » Η κακοκαιρία κατέστρεψε μέρος του πλοίου του Ναυαγίου της Ζακύνθου
Ελλάδα

Η κακοκαιρία κατέστρεψε μέρος του πλοίου του Ναυαγίου της Ζακύνθου

Το ύψος του κύματος από την τελευταία κακοκαιρία ήταν η αιτία να αποκολληθεί ένα μεγάλο κομμάτι από το μπροστινό μέρος του πλοίου που ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και η πιο φημισμένη του νησιού του Ιονίου, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω των κατολισθήσεων και την περσινή φωτιά τώρα «χτυπήθηκε» και από την κακοκαιρία.

Το «κουφάρι» του πλοίου που βρίσκεται στο κέντρο της και αποτέλεσε και την αφορμή για την ονομασία της, από το ναυάγιο της 1ης Οκτωβρίου του 1980, ο «Παναγιώτης» έχασε ένα μεγάλο του κομμάτι.

ΝΑΥΑΓΙΟ-14-12-21-Αντιγραφη

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο zantetimes.gr το ύψος του κύματος από την τελευταία κακοκαιρία ήταν η αιτία να αποκολληθεί ένα μεγάλο κομμάτι από το μπροστινό μέρος του πλοίου που ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα.

ΝΑΥΑΓΙΟ-3

Μάλιστα ο Διονύσιος Τσουκαλάς-Μπλακάκι απηύθυνε και έκκληση στον Δήμο Ζακύνθου και στην Ιερά Μητρόπολη Ζάκυνθου, για το πλάτωμα του «Ναυαγίου» αλλά και την παραλία του «Ναυαγίου», να ενεργήσουν τώρα για την αξιοποίηση και ανάδειξη του «Ναυαγίου», σε συνεργασία και με την θαλάσσια τουριστική δραστηριότητα των πλοιοκτητών Ζακύνθου.

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments