Αρχική » Θεσσαλονίκη: Διαμέρισμα-«υγειονομική βόμβα» – 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής – Συνελήφθη 60χρονη
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Διαμέρισμα-«υγειονομική βόμβα» – 16 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής – Συνελήφθη 60χρονη

Ερευνάται αν η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με εμπορία ζώων, καθώς τα σκυλιά φέρεται να ανήκουν σε γνωστές ράτσες - Σε βάρος της 60χρονης ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Χειροπέδες σε 60χρονη που είχε στο διαμέρισμά της, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, 16 δεσποζόμενα σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, πέρασαν σήμερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αστυνομία ειδοποίησαν άνθρωποι της γειτονιάς οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε από την έντονη δυσοσμία και όσα έβλεπαν να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για να διερευνήσουν την καταγγελία, διαπίστωσαν ότι μέσα στο διαμέρισμα 70 τ.μ υπήρχαν συνολικά 12 ενήλικα σκυλιά και τέσσερα κουτάβια, ενώ οι χώροι του σπιτιού ήταν ρυπαροί, γεμάτοι ακαθαρσίες και δεν τηρούνταν κανένας κανόνας υγιεινής.

Η 60χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιά. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δύο προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με εμπορία ζώων, καθώς τα σκυλιά φέρεται να ανήκουν όλα σε γνωστές ράτσες.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα, με εντολή εισαγγελέα και με την συνδρομή της κτηνιατρική υπηρεσίας, τα σκυλιά μεταφέρθηκαν για φιλοξενία σε καταφύγιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης, τα σκυλιά είναι όλα μικρόσωμα και μεσαία, και η κατάσταση στην οποία εντοπίστηκαν να ζουν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή και ιδανική για τα ζώα.

Ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε, επίσης, ότι ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, υπάρχει πρόβλεψη ούτως ώστε τα σκυλιά να δοθούν για υιοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments