Αρχική » Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία

Κλειστός για τον κοινό ο Λευκός Πύργος - «Ξηλώθηκε» δρόμος στο κέντρο.

Εικόνες καταστροφής συνάντησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στη συμβολή της Αποστόλου Παύλου με τη Μελενίκου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς η χθεσινοβραδινή σφοδρή κακοκαιρία ξήλωσε κυριολεκτικά τον μισό δρόμο από κυβόλιθους, ενώ πλημμύρισαν και δύο επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από από την ορμή του νερού, όταν ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο, οι κυβόλιθοι που αποκολλήθηκαν έφτασαν χιλιόμετρα μακρυά, με τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης να βρίσκονται επί τόπου από νωρίς για να απομακρύνουν τους κυβόλιθους αλλά και το οδόστρωμα που καταστράφηκε.

thess_kakokairia_new__6_
thess_kakokairia_new__11_
thess_kakokairia_new__10_
thess_kakokairia_new__8_

Κάτοικοι και καταστηματαρχες της περιοχής έκαναν λόγο για κακοτεχνίες και ζητούν από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Είναι αδιανόητο να πνιγόμαστε κάθε φορά που βρέχει. Τα φρεάτια δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το νερό και ο δρόμος μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι, με αποτέλεσμα να παρασύρει ο,τι έβρισκε μπροστά του», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. Σημειώνεται ότι πολλές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

thess_kakokairia_new__3_
thess_kakokairia_new__7_
thess_kakokairia_new__2_

Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος – Κλειστός για το κοινό

Από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν γλίτωσε ούτε ο Λευκός Πύργος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, το ισόγειο του μνημείου γέμισε νερά και η Πυροσβεστική κλήθηκε για την απάντληση των υδάτων. Ενδεικτικό είναι ότι το νερό έφτασε σε ύψος το ενάμιση μέτρο.

Μέχρι αυτήν την ώρα, γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου ενώ οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους επισκέπτες πως ο χώρος δεν λειτουργεί προσωρινά για το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί ζημιές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον ισόγειο χώρο και δεν αποκλείεται το μνημείο να μείνει κλειστό και αύριο, Τρίτη.

thess_kakokairia_new__9_
thess_kakokairia_new__4_
thess_kakokairia_new__5_

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments