Αρχική » Καλά κρυμμένα μυστικά (Αθανασία)
Σινεμά

Καλά κρυμμένα μυστικά (Αθανασία)

Διαθέσιμη έως 19/05/2021

Η ιστορία διαδραματίζεται πενήντα χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου. Ο τόπος είναι φτωχός και σκληρός όπως οι άνθρωποι που τον κατοικούν, ενώ οι νόμοι της μικρής μητριαρχικής κοινότητας συμβαδίζουν με αυτούς της φύσης.

Το ηφαίστειο που κοιμάται κι ανασαίνει κάτω από τα πόδια τους κρατά καλά κρυμμένα μυστικά.

Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη, χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία σύμφωνα με το παλιό έθιμο, ακολουθεί τη νιόπαντρη αδερφή της ως ψυχοκόρη.
Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης. Πλάσμα δυνατό, πρόσωπο γήινο, που γυρεύει μια θέση στη ζωή και την αγάπη.
Κάτω από την ίδια στέγη, ξετυλίγεται ένας ιδιόμορφος, μυστικός και απαγορευμένος έρωτας.
Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα. Πενήντα χρόνια μετά, μία νεαρή γυναίκα έρχεται από την Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της∙ τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Είναι η κόρη της Αθανασίας.

Σημείωμα Σκηνοθέτη: «Πρόκειται για μια αδρή ιστορία. Οι χαρακτήρες είναι γήινοι, με πάθη και αδυναμίες. Ο τόπος τους είναι σκληρός, σε μια εποχή όπου ο αγώνας για την επιβίωση ήταν επίσης σκληρός. Άνθρωποι, στη δύναμη και την αδυναμία τους, στο πάθος, στην ανάγκη και την ελευθερία, στον έρωτα. Οι εκδοχές της αγάπης. Ο βαθύτερος παλμός που κινεί τις ζωές. Η αξιοπρέπεια κι η περηφάνια, η θυσία, η ορμή, η υποταγή, η ελευθερία. Η αγάπη.»

Σενάριο-σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος
Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Σταυρούλα Λογοθέτη, R. H. Thomson, Αγγελική Παπούλια, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρίνα Κοέμ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης
Σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Kenny Mac Lellan
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης

Μια παραγωγή της VERGI FILM PRODUCTIONS
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
NOVA – ODEON
DMG – IMAGINE FILM DISTRIBUTION

Με την υποστήριξη: Creative Europe – Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το άρθρο Καλά κρυμμένα μυστικά (Αθανασία) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Recent Comments