Αρχική » Καναδάς : Σεξουαλικό σκάνδαλο ανέδειξε… την πρώτη γυναίκα υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου
Κόσμος

Καναδάς : Σεξουαλικό σκάνδαλο ανέδειξε… την πρώτη γυναίκα υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό χαιρέτισε χθες Τρίτη τον πρώτο διορισμό γυναίκας στη θέση του υπαρχηγού του γενικού επιτελείου Αμυνας, καθώς οι δύο τελευταίοι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων αποτελούν αντικείμενο έρευνας σε σχέση με κατηγορίες για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά».

«Για πρώτη φορά»

«Χαίρομαι πολύ που βλέπω μια ισχυρή γυναίκα να διορίζεται στη θέση του υπαρχηγού του γενικού επιτελείου για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά», δήλωσε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η παρουσία μιας πρώτης γυναίκας σε αυτήν τη θέση θα είναι σημαντική για τη συνέχιση του αγώνα μας για την εξάλειψη των διακρίσεων και του εκφοβισμού στις ένοπλες δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

Ο Τριντό δήλωσε ότι η ανώτερη ιεραρχία του στρατού πρέπει «να σημειώσει πρόοδο για να θέσει τέλος στα θέματα της παρενόχλησης και των διακρίσεων» στις τάξεις της και να επιτρέψει στους καταγγέλλοντες να ακούγονται καλύτερα.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του «δεν προχώρησαν αρκετά και δεν σημείωσαν πρόοδο αρκετά γρήγορα», παραδέχτηκε.

Μετά τις κατηγορίες

Υποσχέθηκε να προχωρήσει «πιο γρήγορα και πιο μακριά» για να διασφαλίσει «ότι όλοι όσοι υπηρετούν τη χώρα τους να μπορούν να εργάζονται με κάθε ασφάλεια».

Ο διορισμός της αντιστρατήγου Φράνσις Αλεν στη θέση του υπαρχηγού του γενικού επιτελείου ανακοινώθηκε νωρίτερα χθες, μετά τις κατηγορίες για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά» σε βάρος του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου, στρατηγού Τζόναθαν Βανς, μετά την αποστρατεία του στις αρχές της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments