Αρχική » Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία αύριο – Τι συμβουλεύουν οι γιατροί
Ελλάδα

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία αύριο – Τι συμβουλεύουν οι γιατροί

Γράφονται, αλλά χωρίς να προσμετρώνται, έως πέντε απουσίες στους μαθητές που οφείλονται σε γρίπη

Ο συνδυασμός των ιώσεων με την έξαρση γρίπης και κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις φαρμάκων, καθώς και η επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση στους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι όταν εμφανίζουν συμπτώματα ή αδιαθεσία, και να τα υποβάλουν σε εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται από την ΕΡΤ, ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει κανονικά, ενώ με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες. Φυσικά θα πρέπει να γίνεται προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Πηγή ΕΡΤ

Recent Comments