Αρχική » Κατεχόμενα : Τεράστιες αντιδράσεις για τις πινακίδες Love Erdoğan – Εγιναν συλλήψεις
Πολιτική

Κατεχόμενα : Τεράστιες αντιδράσεις για τις πινακίδες Love Erdoğan – Εγιναν συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησαν χθες Πέμπτη οι τουρκοκυπριακές «αρχές» για την παραποίηση των πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν» που στολίζουν από προχθές τους δρόμους στα κατεχόμενα.

Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη 4 προσώπων, μεταξύ των οποίων και του ιδρυτή της τουρκοκυπριακής «Αριστερής κίνησης» Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, προχώρησαν χθες οι τουρκοκυπριακές «αρχές» για «βεβήλωση» πινακίδων εκδήλωσης αγάπης προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για μεγάλες διαφημιστικές αφίσες, οι οποίες εμφανίστηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και στην Αμμόχωστο και οι οποίες αναγράφουν τη φράση Love Erdoğan.

Μάλιστα, στην Αμμόχωστο η λέξη love είναι γραμμένη και στα ελληνικά ενώ η πινακίδα φέρει την υπογραφή του προέδρου της νεολαίας Αμμοχώστου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ.

We don’t love Erdoğan

Η εμφάνιση των εν λόγω πινακίδων προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι οποίες εκδηλώθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που παραφράζουν τη φράση Love Erdogan.\

Αλλαξαν τις φωτογραφίες

Ειδικότερα, δεκάδες Τουρκοκύπριοι άλλαξαν τις φωτογραφίες των προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας φράσεις όπως Love Cyprus, Love Peace, Love Reunification.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν προχθές το βράδυ, όταν άγνωστοι παραποίησαν δύο αφίσες στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσία, ζωγραφίζοντας με σπρέι μεγάλο Χ πάνω στο επίθετο του τούρκου προέδρου.

Την ίδια ώρα στην Αμμόχωστο, το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν διαγράφηκε και στη θέση του γράφηκε με σπρέι η λέξη Diablo, παραπέμποντας και στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision.

Συλλήψεις και διαδηλώσεις

Λευκωσία, Μπουγιούκ Χαν

Το ζήτημα πήρε χθες το πρωί νέα τροπή, όταν η «αστυνομία» συνέλαβε 4 πρόσωπα κατόπιν παραπόνου του προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ στην Αμμόχωστο.

Οι τέσσερις, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, κατηγορήθηκαν αρχικά για «ανάρμοστες πράξεις» και όταν κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται στην παραποίηση των αφισών, η κατηγορία μετατράπηκε σε «προσπάθεια δημιουργίας κρυφής συνεργασίας».

Αφομείωση…

Οπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η είδηση της σύλληψης των τεσσάρων, προκάλεσε νέες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Αμμοχώστου, της Λευκωσίας και της Κερύνειας.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν μίλησε για επίθεση κατά της σκέψης και της έκφρασης, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι θέλει να αφομοιώσει τους Τουρκοκυπρίους.

Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και πως οι δημοκρατικές εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν.

Πηγή: Deutche Welle

Recent Comments