Αρχική » Κούβα : Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό στο τρίτο κύμα της πανδημίας. «Κουράγιο» ζητά από τους Κουβανούς το τεράστιο γκράφιτι στο κέντρο της Αβάνας (φωτογραφία Reuters)
Κόσμος

Κούβα : Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό στο τρίτο κύμα της πανδημίας. «Κουράγιο» ζητά από τους Κουβανούς το τεράστιο γκράφιτι στο κέντρο της Αβάνας (φωτογραφία Reuters)

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 811 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη δύο ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός

Ο απολογισμός της πανδημίας στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως εδώ τους 324 νεκρούς επί συνόλου 50.590 κρουσμάτων από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τον Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγο στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, τα 804 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, κάτι που όπως επισήμανε δείχνει πως η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό.

Η Αβάνα, επίκεντρο της πανδημίας, κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις (377), ακολουθούμενη από το Πινάρ δελ Ρίο (85) και την επαρχία Καμαγουέι (60), διευκρίνισε ο κ. Ντουράν.

Από τον Ιανουάριο, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων.

Τέσσερα εμβόλια

Κουβανοί επιστήμονες εργάζονται το τρέχον διάστημα πάνω σε τέσσερα εμβόλια για τον νέο κοροναϊό, που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια κλινικών δοκιμών.

Η κυβέρνηση θέλει να ανοσοποιηθούν 11,2 εκατ. άνθρωποι μέσα στο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments