Αρχική » Με… τηλεφωνική κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα
Ελλάδα

Με… τηλεφωνική κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση

Τηλεφωνικά θα πρέπει να κάνουν την κράτησή τους, όσοι πιστοί επιθυμούν να προσέλθουν στις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους.

Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε, «στον ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

«Να παραμείνει σπίτι του όποιος νιώσει αδιαθεσία»

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης ζητεί, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία.

«Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

Πηγή ekklisiaonline.gr

Recent Comments