Αρχική » Μην παρακαλάς ποτέ κανέναν να σου δώσει προσοχή και ειδικά για να πάρεις λίγη αγάπη
Ψυχολογία

Μην παρακαλάς ποτέ κανέναν να σου δώσει προσοχή και ειδικά για να πάρεις λίγη αγάπη

Μην το κάνεις ποτέ. Τα άτομα που σε κάνουν να αισθάνεσαι αόρατη και ασήμαντη με την αδιαφορία τους δεν σου αξίζουν. Αξίζεις κάποιον που, με το ενδιαφέρον του, σε κάνει να νιώθεις σημαντική και χαρισματική.
Η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να παρακαλάμε γι’ αυτή. Αξίζεις κάποιον που λέει λίγα, αλλά κάνει πολλά για σένα. Το πρόσωπο που σε αναζητά μόνο όταν χρειάζεται κάτι από σένα είναι ανεπιθύμητο. Ψάξε για ένα πρόσωπο που θα σταθεί στο πλευρό σου κάθε φορά που το έχεις ανάγκη και όχι μόνο όταν το βολεύει. Αξίζεις κάποιον που θα σε αποδεχτεί όπως είσαι και θα σε κάνει να νιώθεις πως είσαι πολύτιμη στη ζωή του, χωρίς να περιμένει από σένα τίποτα σε αντάλλαγμα.
Τα πράγματα είναι απλά, το πρόσωπο που σου αξίζει είναι αυτό που θα σε επιλέξει ελεύθερα, θα έρθει κοντά σου, θα σε εκτιμήσει και θα αφιερώνει το χρόνο και τις σκέψεις του για σένα.
Δεν είναι ότι δεν έχει χρόνο, είναι ότι δεν ενδιαφέρεται
Μην ακούτε κάποιον που λέει πως δεν έχει χρόνο για σας, αυτό που ισχύει είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για σας. Γιατί αν κάποιος θέλει πραγματικά να σας συναντήσει και αν αποτελείτε προτεραιότητα γι’ αυτόν, τότε η νύχτα γίνεται μέρα, η Τρίτη αλλάζει σε Σάββατο και η στιγμή μετατρέπεται στη μεγαλύτερη ευκαιρία.
Λένε επίσης ότι αυτός που περιμένει και ελπίζει πάρα πολύ, είναι στην ουσία απογοητευμένος και υποφέρει. Γι ‘αυτό πρέπει να αναθεωρήσουμε τις προσδοκίες μας, να αλλάξουμε τη νοοτροπία στο μυαλό μας και να μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν, αλλά να απαιτούμε τα πάντα από τον εαυτό μας. Πρέπει να γνωρίζουμε πως οι ελπίδες και οι προσδοκίες είναι συχνά (αν όχι πάντα), οι πρώτες ρωγμές της συναισθηματικής μας κατάρρευσης, κι έτσι το άσχημο φέρσιμο των άλλων απέναντί μας λαμβάνεται ως αδιαφορία.
Όταν αξιολογούμε τις πράξεις και τα λόγια των άλλων ως υποκριτικά, βιώνουμε μέσα μας πόνο. Ο έντονα συναισθηματικός πόνος επιδρά στον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο που επιδρά και ο σωματικός πόνος. Έτσι, πρέπει να δίνουμε προσοχή και στην ψυχολογική δυσφορία. Φανταστείτε να αγνοούσαμε έναν έντονο πόνος στο στομάχι ή ένα παρατεταμένο πονοκέφαλο, γιατί να αγνοούμε την ψυχολογική φόρτιση;
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον χρόνο να επουλώσει τις πληγές. Πρέπει να εργαστούμε για να θεραπεύσουμε την ψυχολογία μας και να φτιάξουμε ένα πλάνο αντίστοιχο της αγωγής που παίρνουμε όταν έχουμε κάποια σωματική ασθένεια.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι στην κοινωνία υπάρχει η εσφαλμένη πεποίθηση ότι η ψυχολογική καταπόνηση είναι σημάδι αδυναμίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε την εντύπωση ότι ο χρόνος θα επουλώσει τις πληγές χωρίς να εφαρμόσουμε πάνω τους κάτι σαν αντισηπτικό ή να τις καλύψουμε με επιδέσμους για την πρόληψη της αιμορραγίας. Εδώ η παρομοίωση είναι αλληγορική.
Δώσε αξία στον εαυτό σου και αγάπησέ τον πραγματικά
Αφιερώστε χρόνο στους ανθρώπους που το αξίζουν και που σας κάνουν να νιώθετε καλά. Μην ικετεύετε κανένα για προσοχή, φιλία και αγάπη. Κάποιος που πραγματικά σας αγαπάει θα το δείξει.
Πιο πρακτικά, εάν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση συναισθηματικής κακοποίησης από κάποιον, να θυμάστε:

  • Μην τηλεφωνείτε στο πρόσωπο που δεν σας καλεί από μόνο του ή δεν απαντά στις κλήσεις σας.
  • Μην αναζητάτε κάποιον που δεν του λείπετε.
  • Μην νοιώθετε πως σας λείπει ένα πρόσωπο που δεν κάνει τον κόπο να σας αναζητήσει. Μην του στέλνετε μηνύματα.
  • Μην εκθέτετε τον εαυτό σας στην τιμωρία της αδιαφορίας του άλλου μέσα από τα αναπάντητα μηνύματα που στέλνετε και στις μακρόσυρτες σιωπές του.
  • Μην περιμένετε για κάποιον που δεν περιμένει αυτός τίποτα από σας, σεβαστείτε τον εαυτό σας και σταματήστε να γίνεστε επαίτες και ζητιάνοι για λίγη αγάπη. Διότι, όπως είπαμε, η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται και να βιώνεται, αλλά ποτέ δεν ζητείται. Κρατήστε την αγάπη σας και μοιράστε την με αυτούς που αγαπάτε και σας καταλαβαίνουν χωρίς να σας επικρίνουν.

Και πάνω απ’ όλα, μην παραβλέπετε την αξία που έχει το χαμόγελό σας όταν κοιτάγεστε στον καθρέφτη, αγαπήστε τον εαυτό σας επειδή το αξίζει γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που κάποιος που δεν σας αξίζει σας κάνει να νομίζετε πως είστε. Αγαπήστε πραγματικά τον εαυτό σας και συνειδητοποιήστε πως το γεγονός ότι κάποιος σας παραμελεί δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε απαθείς και να το δεχτείτε Δεν σημαίνει πως δεν θα κάνετε  ό, τι είναι δυνατόν για να περιβάλλετε τον εαυτό σας καθημερινά με τους ανθρώπους που θέλετε στη ζωή σας.
πηγή : awakengr.com

Recent Comments