Αρχική » Μητροπολιτικό Κολλέγιο και στη Πάτρα!
Προτάσεις

Μητροπολιτικό Κολλέγιο και στη Πάτρα!

Λαμπερά εγκαίνια για το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και πλήθους κόσμου.
 
Με μια λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα, επί της οδού Ερμού 78, παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσα στους οποίους πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμών και παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

O Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ιδιαίτερα συγκινημένος λόγω της καταγωγής του από την Αχαΐα, ανέδειξε στον χαιρετισμό του τους λόγους για τους οποίους το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επικεντρώθηκε στο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που επιφέρει η δραστηριότητα του Οργανισμού συνολικά για τη χώρα. «Για να είμαστε τόσο αποδεχτοί από το κοινωνικό σύνολο, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων και των γονιών τους, σημαίνει πως κάτι κάνουμε καλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει πως όσα έχει πετύχει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέχρι σήμερα τα οφείλει στους άξιους συνεργάτες του, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως η δουλειά που γίνεται στο Κολλέγιο είναι συλλογική.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος εστίασε στη σημασία της επένδυσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την Πάτρα και γενικότερα για τη Δυτική Ελλάδα. «Κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κάθε επένδυση, η οποία σημαίνει θέσεις εργασίας, σημαίνει όνειρα για το αύριο του τόπου, για εκατοντάδες παιδιά αυτού του τόπου, μόνο αισιοδοξία μπορεί να φέρει. Και φυσικά είναι ευπρόσδεκτη στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη σχέση εκπαίδευσης και αθλητισμού ανέδειξε ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος, Προέδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK). «Ο αθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο της εκπαίδευσης», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτό που μαθαίνει ένα νέο παιδί από τον αθλητισμό είναι αξίες και αρχές, οι οποίες αργότερα θα τον κάνουν ενεργό πολίτη».

Ακολούθησε η βράβευση του κ. Χαράλαμπου Γώγου, Καθηγητή Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλους της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, για την προσφορά του στην επιστήμη. Ο κ. Γώγος επισήμανε πως η παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα «θα αποτελέσει μια σημαντική εκπαιδευτική προσθήκη στο υπάρχων σύστημα, συμπληρωματικά με το δημόσιο σύστημα παιδείας».

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ακολουθώντας πιστά το όραμά του να προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου στη νέα γενιά και να αναβαθμίζει την εμπειρία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεσμεύεται να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα εκπαιδευτικά τεκταινόμενα της χώρας, τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 12 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.
Στις φωτογραφίες μας διακρίνουμε τους
Ρωμανός Ροδόπουλος (Αντιπρόεδρος Μητροπολιτικό Κολλέγιο), Κωνσταντίνος Ροδόπουλος (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ), Βαγγέλης Ροδόπουλος (Αντιπρόεδρος ΙΕΚ ΑΚΜΗ).
Γιώργος Σύρμος, Ιφιγένεια Κουτσουβά, Θανάσης Λαμπρόπουλος, Χάρης Παναγόπουλος, Γιώργος Ντάβλας, Χαρά Ντάβλα, Αλέξανδρος Σιώμος, Νίκος Κυριακόπουλος, Μάιρα Μόραγλη, Φένια Παναγοπούλου.
O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.
O κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλους της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ).
Η Μαρία Νικόλτσιου.
Βαγγέλης Ροδόπουλος (Αντιπρόεδρος ΙΕΚ ΑΚΜΗ), Κωνσταντίνος Ροδόπουλος (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ), Ρωμανός Ροδόπουλος (Αντιπρόεδρος Μητροπολιτικό Κολλέγιο).

Recent Comments