Αρχική » Μονή Πετράκη – Πώς περιγράφει ο Μητροπολίτης Αρτας Καλλίνικος την επίθεση: Θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει πολύ χειρότερα
Ελλάδα

Μονή Πετράκη – Πώς περιγράφει ο Μητροπολίτης Αρτας Καλλίνικος την επίθεση: Θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει πολύ χειρότερα

Ο Μητροπολίτης Αρτας Καλλίνικος ήταν εκ των Μητροπολιτών που υπέστησαν πολύ ελαφρά τραύματα από την επίθεση του ιερομόναχου στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου που τον δίκαζαν στη Μονή Πετράκη. Μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ και έλαβε εξιτήριο αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως δέχθηκε καυστικό υγρό λίγα χιλιοστά από το μάτι του, ευτυχώς χωρίς να υποστεί κάτι σοβαρό εκτός από ένα κάψιμο στο πρόσωπο. “Θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει πολύ χειρότερα. Από όσο έχουμε ακούσει δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής, υπάρχουν μέλη του δικαστηρίου που είναι 80 ετών. ” είπε και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά διότι πληροφορήθηκε ότι κάποιος εκ των τραυματιών έχει υποστεί έγκαυμα κοντά σε αρτηρία και εξεταζόταν η πιθανότητα χειρουργείου.

ίδιος περιέγραψε πώς όλα συνέβησαν ξαφνικά. “Όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν γίνεται δεκτή η έφεσή του λόγω εκπροθέσμου και επικυρούται η απόφαση καθαιρέσεως τότε έγιναν όλα”, είπε και διευκρίνισε πως αυτές οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα καμμένα από το υγρό άμφια, δεν απεικονίζουν αίμα αλλά το ίδιο το υγρό που ήταν κόκκινο.

“Καθόταν απέναντί μας, σηκώθηκε να ακούσει την απόφαση και όταν την άκουσε άρχισε να μας ειρωνεύεται ότι λαμβάνουμε γραμμή από τον Μητροπολίτη του, τον Μητροπολίτη Βεροίας. Λέγοντας αυτήν την πράξη έσκυψε στην τσάντα που είχε δίπλα του, καφέ χρώματος και κρατώντας το βαρύ, δίλιτρο μπουκάλι και με τα δυο χέρια, ετσι ώστε να μην καεί ο ίδιος, έκανε ημικυκλικές κινήσεις ώστε να μας πετύχει όλους. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είχε πρόθεση αλλά ήταν πολύ εύστοχος. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε αλλα όταν είδαμε τα άμφια να κοκκινίζουν και να καίγονται τότε τρέξαμε όλοι στις βρύσες για να ξεπλύνουμε το υγρό”, είπε ο Μητροπολίτη Καλλίνικος και εκτίμησε πως όταν κάποιος φεύγει από το σπίτι του με 2, όπως ακούστηκε, τέτοια μπουκάλια και έχει τέτοια ευστοχία, δεν τα θέλει για να λερώσει απλά το χώρο.

Σε σχέση με άλλη παραβατική συμπεριφορά του δράστη, είπε ότι εμάς ο πόνος μας ο μεγάλος είναι ότι κάποιος χάνει την ιεροσύνη του, δηλαδή την ψυχή του.
Για το κατά πόσο ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα είπε ότι στους φακέλους των υποθέσεων ποτέ δεν επικαλέστηκε κάτι τέτοιο.

www.ertnews.gr

Το άρθρο Μονή Πετράκη – Πώς περιγράφει ο Μητροπολίτης Αρτας Καλλίνικος την επίθεση: Θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει πολύ χειρότερα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Recent Comments