Αρχική » Νέα εφαρμογή με δορυφορικούς χάρτες για τις αντικειμενικές αξίες – Διαθέσιμη τις επόμενες μέρες (video)
Ελλάδα

Νέα εφαρμογή με δορυφορικούς χάρτες για τις αντικειμενικές αξίες – Διαθέσιμη τις επόμενες μέρες (video)

Για την εφαρμογή που έχει γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και δίνει τη δυνατότητα να δει κάποιος την αντικειμενική αξία του ακινήτου του μίλησε στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Αυτή είναι μια βασική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν όπου είχαμε χαρτιά, δηλαδή είχαμε σκαριφήματα σε χάρτες που μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει για να δει που είναι το ακίνητό του και τα στοιχεία που προσδιορίζουν την αντικειμενική του αξία. Πλέον θα υπάρχει ένα σύστημα με δορυφορικό χάρτη όπου κάποιος θα μπορεί να μπαίνει μέσα, να βλέπει που είναι το κάθε ακίνητό του, να βλέπει τα βασικά στοιχεία της ζώνης αντικειμενικού προσδιορισμού και να βοηθιέται για να προσδιορίσει την αξία του ακινήτου του. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και αμέσως μετά θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή» είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια εφαρμογή που θα αλλάξει εντελώς την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε μια ακόμα δράση που «τρέχει» αυτό τον καιρό σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ. Ο λόγος για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και στον Δημόσιο τομέα η οποία θα βοηθήσει στην απαλλαγή από το χαρτί. Πρόκειται για δράσεις που διευκολύνουν τον πολίτη και μειώνουν τη γραφειοκρατία, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

www.ertnews.gr

Το άρθρο Νέα εφαρμογή με δορυφορικούς χάρτες για τις αντικειμενικές αξίες – Διαθέσιμη τις επόμενες μέρες (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Recent Comments