Αρχική » Οι επιβάτες επιστρέφουν στο μετρό του Λονδίνου
Κόσμος

Οι επιβάτες επιστρέφουν στο μετρό του Λονδίνου

Η βοή των τρένων που έρχονται με ταχύτητα μέσα από τα στενά τούνελ του μετρό του Λονδίνου έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς τα βαγόνια μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες τις ώρες αιχμής της καθημερινής κίνησης.

Οι πλατφόρμες των σταθμών του μετρό επίσης αρχίζουν δειλά-δειλά να γεμίζουν με κόσμο που πηγαίνει στις δουλειές του, ή για ψώνια ή και βόλτα στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σημάδια πως οι πολίτες του Λονδίνου αφήνουν σταδιακά πίσω τους την πανδημία του κορονοϊού και επιστρέφουν στην κανονικότητα, εκμεταλλευόμενοι την ασφάλεια που προσφέρει ο αυξανόμενος ρυθμός εμβολιασμών και η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Οι 15 σταθμοί του μετρό που βρίσκονται στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου, περιλαμβανομένων των σταθμών Bank και Monument, ή ακόμη και την περιοχή Canary Wharf, κατέγραψαν 258.481 επιβάτες στις 20 Μαίου, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία επίσημα στοιχεία του οργανισμού μεταφορών της πόλης.

Ο αριθμός αυτός ήταν αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ της περιόδου της πανδημίας που ήταν στις 4 Νοεμβρίου 2020, την ημέρα πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει το δεύτερο lockdown στη Βρετανία.

Εκτοτε, το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να καλύψει το 58% του πληθυσμού της χώρας οδηγώντας την κυβέρνηση στην απόφαση να ανοίξει ξανά τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ το πλήρες άνοιγμα της αγοράς και η επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους θα αποφασισθεί στις 21 Ιουνίου.

Ωστόσο, παρά την πρόοδο, η χρήση του μετρό στο Λονδίνο παραμένει περισσότερο από 70% κάτω σε σύγκριση με τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Πηγή: in.gr

Recent Comments