Αρχική » Πάσχα Καθολικών : Ξεκίνησε σε συνθήκες πανδημίας – Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου
Κόσμος

Πάσχα Καθολικών : Ξεκίνησε σε συνθήκες πανδημίας – Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Κυριακή των Βαΐων σήμερα για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και, όπως ήταν αναμενόμενο, στο κήρυγμά του ο πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες του εορτασμού του Πάσχα για δεύτερη χρονιά.

Λόγω των περιορισμών του κοροναϊού, στη Βασιλική υπήρχαν μόνο 120 πιστοί και 30 καρδινάλιοι ενώ εκτός από τον Ποντίφικα και τα μέλη της χορωδίας όλοι φορούσαν μάσκα.

Ιερουσαλήμ

Η έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών γιορτάστηκε και στην Ιερουσαλήμ, με κληρικούς και πιστούς να δίνουν το παρόν στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Πιτσαμπάλα, μοίρασε φύλλα φοίνικα στους ιερείς και στους πιστούς και ηγήθηκε της κυκλικής πομπής γύρω από το Άγιο Κουβούκλιο που καλύπτει τον Πανάγιο Τάφο.

Φιλιππίνες

Κάτω από δρακόντεια υγειονομικά μέτρα η Κυριακή των Βαΐων γιορτάστηκε και στις Φιλιππίνες στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στα ανατολικά της χώρας.

Εκατοντάδες πιστοί, φορώντας μάσκες και τηρώντας όσο το δυνατόν την κοινωνική αποστασιοποίηση, άκουσαν από τα ηχεία τη λειτουργία κρατώντας φύλλα φοίνικα.

Πηγή: in.gr

Recent Comments