Αρχική » Πέταξε την ευκαιρία: Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1
Αθλητικά

Πέταξε την ευκαιρία: Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους τέσσερις από την κορυφή. Ο Μπακαμπού στο 54’ το 0-1 και ο Φριτζόνσον στο 64’ το1-1. Λάθη Μίτσελ στο κοουτσάρισμα.

Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή έχασε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε στο 54’ με τον Μπακαμπού, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 64’ από τον Φριτζόνσον και δεν κατάφερε να πάρει ξανά τα ηνία στο σκορ. Έτσι χάθηκε μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Μαχητικός ο Ατρόμητος είχε και δοκάρι στο 61’ με τον Χατζηισαΐα και πολύ καλή τακτική.

Σε καμία αλλαγή στην ενδεκάδα δεν προχώρησε ο Μίτσελ που παρέταξε την κλασική του ενδεκάδα με τα τρία «δεκάρια» και χωρίς να αλλάζει κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή. Ο Κρις Κόλμαν από την πλευρά του επέλεξε να γεμίσει το κέντρο του με Έντερ, Φριτζόνσον και Έρλινγκμαρκ προκειμένου να περιορίσει τη δράση των Χάμες, Φορτούνη, Μπιέλ. Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του ματς έδειξε διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας και να ψάξει τρόπους για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που απείλησε δύο φορές στο 13’ με τον Στρούγγη να βλέπει τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται και να κρατάει το μηδέν και στο 14’ με τον Ρομπάιγ να αστοχεί σε πλασέ από αριστερά εντός περιοχής. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο έχοντας τον Μπιέλ πολύ δραστήριο και τον παίκτη που στο 24’ ήταν μέσα στην καλύτερη στιγμή για την ομάδα του, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε το σουτ που έκανε. Οι Περιστεριώτες επιχείρησαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε τη μπάλα και οι Περιστεριώτες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο προσπαθώντας να κλείσουν τους χώρους. Ο Χουάνγκ δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι, αφού είχε κλειστεί καλά από τους αντιπάλους του. Το σύστημα με τα «δεκάρια» έδειχνε να έχει μπλοκαριστεί. Παρόλα αυτά ήταν η ομάδα που έδειχνε πιο ικανή να απειλήσει, αλλά δυσκολευόταν αρκετά να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Το 0-0, ωστόσο, δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Μίτσελ έβαλε στο παιχνίδι τον Μασούρα αντί του Φορτούνη όπως είχε κάνει και με τον Άρη. Ο Ισπανός δικαιώθηκε, αφού στο 54’ η ομάδα του άνοιξε το σκορ με τον Μπακαμπού έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Χάμες, Μπιέλ. Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Κόλμαν έβγαλαν αντίδραση. Η ομάδα του Περιστερίου άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 61’ είχε δοκάρι με τον Χατζηισαΐα. Οι Πειραιώτες δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το μήνυμα που τους έστειλε ο Ατρόμητος και στο 64’ οπ Φριτζόνσον πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για να κάνει το 1-1.

Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό στην πορεία φάνηκε ότι δεν είχε τις δυνάμεις για να μην απειληθεί από τον Ατρόμητο, ο οποίος από το 14’ δεν είχε εμφανιστεί ξανά στην περιοχή του Πασχαλάκη. Στο 69’ ο Μίτσελ έβγαλε από το παιχνίδι Μπακαμπού και Χουάνγκ για να βάλει τον Ελ Αραμπί και τον Γκάρι. Με αυτές τις αλλαγές θέλησε να τραβήξει πιο πίσω τον Χάμες, αλλά στην ουσία η ομάδα του Πειραιά… κόπηκε στα δύο. Σαν να μην υπήρχε κέντρο ήταν και ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις. Ο Μίτσελ έχασε πολύτιμο χρόνο σε ένα σημείο που η ομάδα του έπρεπε να βγει στην επίθεση για να πιέσει και να πετύχει το δεύτερο γκολ. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 90+1 με τον Χάμες, αλλά στο τέλος έχασαν και δύο βαθμούς.

Μικρογραφία

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Γκολ: 54’ Μπακαμπού – 64’ Φριτζόνσον

Κίτρινες: 59’ Μπακαμπού, 67’ Ροντινέι, 68’ Ντε Μποκ, 76’ Μασούρας

Συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Έντερ Γκονζάλες, Φριτζόνσον (82’ Τζοβάρας), Έρλινγκμαρκ(76’ Οικονομίδης) – Ροτάριου, Ρομπάιγ (87’ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (82’ Κωτσόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι (84’ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-Μπομ (69’ Γκάρι) – Φορτούνης (46’ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες, Μπιέλ (84’ Σαμασέκου)– Μπακαμπού (69’ Ελ Αραμπί).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments