Αρχική » Ποινή φυλάκισης σε γονείς που χτύπησαν την κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών!
Ελλάδα

Ποινή φυλάκισης σε γονείς που χτύπησαν την κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών!

Υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι η κόρη τους είναι αντιδραστική λόγω εφηβείας 

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν οι γονείς 15χρονης έφηβης από τον Βόλο καθώς την έδειραν επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών.

Η 15χρονη μετά το περιστατικό, που έγινε την περασμένη Πέμπτη, έστειλε μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ζητώντας βοήθεια και έτσι η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Στο μήνυμα της, η 15χρονη έγραφε ανάμεσα σε άλλα «φοβάμαι, έχω πέσει θύμα κακοποίησης».

Με παρέμβαση του Εισαγγελέα συνελήφθησαν οι δύο γονείς και ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη κατά ανηλίκου. Την Παρασκευή βρέθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

48468831_l

Στην απολογία τους, οι δύο γονείς υποστήριξαν ότι η κόρη τους είναι αντιδραστική λόγω εφηβείας και πως όταν της είπαν ότι θέλουν να τη σπουδάσουν για να πάρει πτυχίο Αγγλικών, αυτή τους έβρισε.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας τους προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το παιδί τους σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία καθώς η έντονη πίεση που μπορεί να νιώσει να την οδηγήσει να φύγει ακόμα και από το σπίτι και αυτό να την εκθέσει σε μεγαλύτερους κινδύνους, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Παράλληλα η Εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει και έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 15χρονης, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί και άλλες αξιόποινες πράξεις της ίδιας φύσεως.

Πηγή www.protothema.gr

Recent Comments