Αρχική » Πτώση στη Wall Street με βουτιά του Nasdaq
Οικονομία

Πτώση στη Wall Street με βουτιά του Nasdaq

Με απώλειες έκλεισαν χθες Δευτέρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, με μεγάλο χαμένο της ημέρας τον Nasdaq.

Σημαντικές πιέσεις

Οι μεγάλοι τεχνολογικοί όμιλοι δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις μετά την αρνητική προειδοποίηση που εξέδωσε η Citigroup για τις προοπτικές της ιντερνετικής διαφήμισης με αποτέλεσμα να προχωρήσει και σε υποβάθμιση ορισμένων μετοχών.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, o Dow Jones υποχώρησε ελαφρά κατά 0,1% ή 34 μονάδες στις 34.742, αποτυγχάνοντας να κρατήσει το πρόσκαιρο νέο ρεκόρ που «άγγιξε» πάνω από τις 35.000 μονάδες, ενώ ο γενικός S&P 500 σημείωσε πτώση 1,04% στις 4,188 μονάδες.

Οι πιέσεις στον Nasdaq ήταν ισχυρές με αποτέλεσμα η υποχώρησή του να φτάσει το 2,55% στις 13.401 μονάδες.

Στο βαθύ… «κόκκινο»

Αναλόγως, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου έκλεισαν στο βαθύ… «κόκκινο», με την Tesla να πέφτει σημαντικά κατά τουλάχιστον 6%, το Facebook να χάνει πάνω από 3% και την Alphabet (μητρική της Google) να υποχωρεί άνω του 2%.

Καθοριστική για τις εξελίξεις ήταν η είδηση πως η Citigroup προχωρά στην υποβάθμιση των μετοχών της Alphabet και του Facebook, από «buy» σε «neutral», κρίνοντας πως τα έσοδα των δύο ομίλων εξαρτώνται σημαντικά από την πορεία των ιντερνετικών διαφημίσεων για τις οποίες η Citi εκτίμησε πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί, παρά την ενδυνάμωση του Διαδικτύου.

Οι μετοχές του Dow

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό Dow, 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Από αυτές, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η 3M (+2,2%), η Procter & Gamble (+1,8%) και η Verizon Communications (+1,36%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Intel (-3%) και Visa (-2,7%).

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,60% και η απόδοση του 30ετούς κατά τέσσερις μονάδες στο 2,32%.

Πηγή: ot.gr

Recent Comments