Αρχική » Σάρα Εβεραρντ : «Βαθύτατη ανησυχία» Τζόνσον για τη βίαιη διάλυση της ολονυχτίας από την αστυνομία
Κόσμος

Σάρα Εβεραρντ : «Βαθύτατη ανησυχία» Τζόνσον για τη βίαιη διάλυση της ολονυχτίας από την αστυνομία

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες Κυριακή βράδυ βαθύτατα ανήσυχος από τα βίντεο και τις εικόνες που κατέγραψαν τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας το Σάββατο το βράδυ σε εκδήλωση στη μνήμη της νεαρής Σάρα Εβεραρντ, σε αστυνομική καταστολή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Δεσμεύτηκε να ερευνήσει

Η αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται αντιμέτωπη με επίσημη έρευνα για τις ενέργειές της καθώς επενέβη το Σάββατο το βράδυ για να διαλύσει ολονυκτία στη μνήμη της 33χρονης Σάρα Εβεραρντ, η δολοφονία της οποίας έχει συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία της.

«Οπως όλοι που τα είδαν, ανησύχησα βαθύτατα από τα βίντεο από το Κλάπαμ Κόμον το Σάββατο το βράδυ», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του, για όσα διαδραματίστηκαν στο άλσος του Λονδίνου όπου η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση της αστυνομίας λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ δεσμεύτηκε να ερευνήσει την υπόθεση και ότι η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ διέταξε έρευνα για να αντληθούν διδάγματα για το πώς να βελτιωθεί στο μέλλον η αστυνόμευση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Η δολοφονία της Εβεραρντ έχει προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση στη Βρετανία και απογοήτευση για την αποτυχία της αστυνομίας και ευρύτερα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει τη βία κατά των γυναικών.

Τι χρειάζεται να γίνει

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα προεδρεύει συνάντησης ανώτερων υπουργών και της αστυνομίας σήμερα Δευτέρα για να εξετάσει τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να προστατευθούν οι γυναίκες και να διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι είναι ασφαλείς.

Στη συνάντηση θα εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης για την προστασία θυμάτων βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, και θα μελετηθούν εμπειρίες που πολλές γυναίκες μοιράστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον φόβο που αισθάνονται περπατώντας στους δρόμους της Βρετανίας.

«Ο θάνατος της Σάρα Εβεραρντ πρέπει να μας ενώσει στην αποφασιστικότητα να εξαλείψουμε τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και να κάνουμε κάθε μέρος του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης να λειτουργεί για την προστασία και την υπεράσπισή τους», δήλωσε ο Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments