Αρχική » Τέξας: Βρήκαν 90 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα σε σπίτι – Εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19
Κόσμος

Τέξας: Βρήκαν 90 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα σε σπίτι – Εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανακάλυψε, «προς έκπληξή της», πάνω από 90 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα σε σπίτι στο Χιούστον (Τέξας, νότιες ΗΠΑ), προσθέτοντας πως έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα για εμπορία ανθρώπων.

«Μεγάλη έκπληξη»

«Χθες το βράδυ ειδοποιηθήκαμε πως κάποιο πρόσωπο πιθανόν έχει απαχθεί και δουλέψαμε όλη τη νύχτα για να το εντοπίσουμε και να εξασφαλίσουμε ένταλμα σύλληψης», είπε ο Ντάριν Εντουαρντς, αξιωματικός της αστυνομίας σε αυτήν τη μεγαλούπολη του Τέξας.

«Μας περίμενε μεγάλη έκπληξη όταν μπήκαμε» στο οίκημα, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο διώροφο ακίνητο, σε γειτονιά του Χιούστον.

Στο εσωτερικό οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω από 90 ανθρώπους, όλους ενηλίκους, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες. «Οι συνθήκες δεν ήταν πολύ άσχημες», σημείωσε ο κ. Εντουαρντς, ωστόσο ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είχαν φάει τίποτα για μέρες.

«Θεωρούμε πως πρόκειται για υπόθεση διακίνησης μεταναστών», διευκρίνισε.

Ενδέχεται να έχουν μολυνθεί

Ορισμένοι από τους ενενήντα και πλέον ανθρώπους είπαν πως έχουν χάσει την αίσθηση της όσφρησης, άλλοι είχαν πυρετό ή επίμονο βήχα και οι αστυνομικοί υποπτεύονται πως πολλοί ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Αποφάσισαν κατά συνέπεια να αφήσουν μια ομάδα να φρουρεί το σπίτι εν αναμονή οδηγιών για τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται φέτος αντιμέτωπες με θεαματική αύξηση των παράτυπων διελεύσεων στα σύνορά τους με το Μεξικό.

Τον Μάρτιο, οι αρχές συνέλαβαν 172.000 ανθρώπους, τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments