Αρχική » Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο μεταβολισμός σας δεν δουλεύει σωστά
Υγεία

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο μεταβολισμός σας δεν δουλεύει σωστά

Εάν είσαι δυσαρεστημένος με το βάρος σου ή απογοητευμένος από την αδυναμία σου για απώλεια βάρους, πιθανότατα έχεις αναρωτηθεί εάν μπορεί να φταίει ένας αργός μεταβολισμός.

Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια σημάδια στο σώμα και στον οργανισμό που θα το επιβεβαιώσουν. Ποια είναι αυτά;

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη:

Εκτός από την αϋπνία ή την μεγάλη σωματική κόπωση, το αίσθημα της κούρασης μπορεί να οφείλεται στον αργό μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος ουσιαστικά δεν μπορεί να αξιοποιήσει αρκετά γρήγορα την τροφή ώστε να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια.

Έχεις ξηρό δέρμα και ξηρά μαλλιά:

Λόγω της κακής λειτουργίας του μεταβολισμού, τα κύτταρα δεν μπορούν να ανανεωθούν με τον ίδιο ρυθμό, άρα το δέρμα και τα μαλλιά χάνουν την υγιή τους όψη. Βέβαια, πριν τον μεταβολισμό σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να τσεκάρετε αν κάνετε καλή διατροφή.

Έχεις συνεχώς λιγούρες:

Θέλεις να τρως συνέχεια τροφές με ζάχαρη και άμυλο, όπως είναι οι πατάτες, τα ζυμαρικά και το ψωμί. Οι λιγούρες σημαίνουν ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται αμέσως ενέργεια. Αν γενικά τρως σωστά, κοιμάσαι καλά, αλλά πάλι υποφέρεις από λιγούρες μέσα στη μέρα, ίσως ο μεταβολισμός σου να μην απελευθερώνει αρκετή ενέργεια από το φαγητό.

Έχεις πάρει κιλά χωρίς λόγο:

Αν εσύ ακολουθείς κανονικά το πρόγραμμα της διατροφής και της άσκησης σου, αλλά βλέπεις ότι παίρνεις κιλά, τότε ο μεταβολισμός σου δεν δουλεύει. Ζήτησε από τον γιατρό σου να σε βάλει να κάνεις εξετάσεις για θυρεοειδή, μιας και ο εν λόγω αδένας είναι ο κεντρός άξονας ελέγχου του μεταβολισμού και των ορμονών που παίζουν σημαντικό ρόλο στα επίπεδα της ενέργειας.

Κρυώνεις συνέχεια:

Όταν το φαγητό διασπάται σε ενέργεια, μια από τις μορφές που μετατρέπεται είναι και η θερμότητα. Αν ο μεταβολισμός σου έχει απορρυθμιστεί, το σώμα δεν μπορεί να κρατήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία  και ίσως νιώθεις ότι κρυώνεις ακόμα και όταν δεν έχει κρύο.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Recent Comments