Αρχική » Τι συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα : Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την αδυναμία επικοινωνίας
Κόσμος

Τι συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα : Τι λέει ο Λευκός Οίκος για την αδυναμία επικοινωνίας

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν έλαβε απάντηση, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Διάφοροι δίαυλοι

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διάφορους διαύλους μέσω των οποίων γίνεται η επαφή. «Η διπλωματία είναι πάντα ο σκοπός μας» τόνισε.

Η Ψάκι ανέφερε πως η κυβέρνηση συμβουλεύεται πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν εμπλακεί στην πολιτική για τη Βόρεια Κορέα σε προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις και πως επιδιώκει επίσης τη συνεισφορά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Ο σκοπός μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση», δήλωσε η Ψάκι.

«Πάνω από ένας χρόνος»

«Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς ενεργό διάλογο με τη Βόρεια Κορέα παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των ΗΠΑ να δεσμευθούν… Μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξει συνεχής διεύρυνση της δέσμευσης με εταίρους και συμμάχους στην περιοχή» πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο, στο πρακτορείο Reuters, πως καταβλήθηκαν προσπάθειες επικοινωνίας με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω αρκετών διαύλων από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments