Αρχική » Τραγωδία στo Λουτράκι: Η 5χρονη που έχασε ξαφνικά τη ζωή της έπασχε από σπάνιο σύνδρομο, λέει ο γιατρός της
Ελλάδα

Τραγωδία στo Λουτράκι: Η 5χρονη που έχασε ξαφνικά τη ζωή της έπασχε από σπάνιο σύνδρομο, λέει ο γιατρός της

Τα δραματικά λεπτά που περιγράφει ο γιατρός, ο οποίος περιέθαλψε τη μικρή - Το παιδί είχε μεταφερθεί και στο παρελθόν στο νοσοκομείο Κορίνθου - «Εκεί οι συνάδελφοι είχαν συστήσει στους γονείς της να διακομισθεί στο Παίδων», εξηγεί ο γιατρός Πάνος Κοντόπουλος.

Βουβός είναι ο πόνος από τον ξαφνικό θάνατο κοριτσιού μόλις πέντε ετών στην Κόρινθο. Ενώ ακόμη ερευνώνται τα αίτια της απρόσμενης απώλειας, ο γιατρός που περιέθαλψε το παιδί δηλώνει ότι έπασχε από σπάνιο σύνδρομο. Λίγο νωρίτερα, όταν έγινε γνωστό ότι το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή, οι πληροφορίες ήθελαν την 5χρονη να πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

Η ιστορία της κατάληξης του 5χρονου κοριτσιού από το Λουτράκι, που εξέπνευσε αργά χθες τη νύχτα στο νοσοκομείο Κορίνθου είναι αν μη τι άλλο τραγική. Όπως λέει ο γιατρός που περιέθαλψε το παιδί στο κέντρο Υγείας Λουτρακίου, η 5χρονη είχε νοσηλευθεί πρόσφατα με βαριά, αναπνευστικά προβλήματα.

«Το παιδί πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα. Έχει και τραχιοστομία. Όπως κατάλαβα, είχε ξαναπάει στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Εκεί οι συνάδελφοι είχαν συστήσει στους γονείς της να διακομισθεί στο Παίδων», εξηγεί ο κ. Πάνος Κοντόπουλος.

Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου περιγράφει και τα δραματικά λεπτά που έζησε στην προσπάθειά του να σώσει το άτυχο κορίτσι.

«Κατά τις 11, χθες το βράδυ, μας παίρνουν τηλέφωνο ότι το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Σε τέσσερα λεπτά το ασθενοφόρο ήταν εκεί. Έφεραν το παιδί, το είδα μέσα στο ασθενοφόρο. Είχε πρόβλημα στην αναπνοή του. Μέχρι να φτάσουμε στην Κόρινθο, από 77 οξυγόνο πήγε κοντά στο 90. Όταν το παρέλαβαν από το νοσοκομείο είχε κορεσμό 93. Αντιμετώπιζε όμως σοβαρά προβλήματα το παιδί, φαινόταν», προσθέτει ο κ. Κοντόπουλος.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια του θανάτου του 5χρονου κοριτσιού.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 5χρονου κοριτσιού, η οποία βρισκόταν συνεχώς δίπλα στο παιδί της, ενώ το συνόδευσε και με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments