Αρχική » Τραμπ : Μανιώδης επίθεση στον Αντονι Φάουτσι και στην Ντέμπορα Μπερξ
Κόσμος

Τραμπ : Μανιώδης επίθεση στον Αντονι Φάουτσι και στην Ντέμπορα Μπερξ

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες Δευτέρα εναντίον των δύο πιο γνωστών πρώην συμβούλων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, του Αντονι Φάουτσι και της Ντέμπορα Μπερξ, που εκμυστηρεύτηκαν στο CNN ότι βίωσαν δύσκολες εμπειρίες στη συνεργασία τους με τον ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο.

Μανιασμένη ανακοίνωση

Σε μακροσκελή, μανιασμένη ανακοίνωση, συχνά σε σαρκαστικό τόνο, ο μεγιστάνας ερίζει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα που «κάνουν την αυτοπροβολή τους προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, ώστε να ξεχαστούν τα λαθεμένα ένστικτά τους, οι προβληματικές συστάσεις τους που ευτυχώς σχεδόν πάντα ανέτρεπα».


Αντονι Φάουτσι με φόντο το «σκοτεινό» βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία αρχείου Reuters/Joshua Roberts)

Προβάλλοντας τις δικές του ενέργειες όσον αφορά τα εμβόλια για τον νέο κοροναϊό – η κυβέρνησή του επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα υποψήφια εμβόλια – ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως «εάν εξαρτάτο από αυτούς, θα ήμασταν αυτήν τη στιγμή κλεισμένοι στα υπόγειά μας και η χώρα μας θα βίωνε μεγάλη οικονομική ύφεση».

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι ο βασιλιάς των μεταστροφών (…) για να δίνει καλή εντύπωση», συνέχισε, ειρωνευόμενος παράλληλα την επίδοση του ανοσολόγου όταν έριξε την πρώτη μπαλιά σ’ αγώνα μπέιζμπολ πέρυσι.

Οσο για την Δρ. Μπερξ, είναι «επιβεβαιωμένα ψεύτρα, που δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία», συνέχισε στην ανακοίνωση-σφυροκόπημα.

«Πολύ αρνητική φωνή»

«Ηταν πολύ αρνητική φωνή που δεν είχε σωστές απαντήσεις να δώσει», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας – «ποιος θα μπορούσε να το ξεχάσει;» – ότι πήγε σε οικογενειακή συγκέντρωση για τη γιορτή των Ευχαριστιών, ενώ συνιστούσε στους Αμερικανούς να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το ξέσπασμα του μεγιστάνα, που έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ακολούθησε συνέντευξη του Δρ. Φάουτσι στο CNN, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στην οποία κάποια στιγμή ο ειδικός είπε πως τον σόκαρε ότι ο κ. Τραμπ καλούσε τις πολιτείες να «απελευθερωθούν» ενώ οι επιστήμονες προέτρεπαν τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Η αλησμόνητη αντίδραση της Ντέμπορα Μπερξ όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τις «ενέσεις με απολυμαντικό» για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Περιέγραψε τη στάση του τέως προέδρου σαν «γροθιά στο στομάχι».

Η Δρ. Μπερξ από την πλευρά της είπε στο CNN ότι δέχθηκε «πολύ δύσκολο» τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο όταν προειδοποίησε πως ο ιός θα εξαπλωνόταν ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ

Recent Comments