Αρχική » Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη, θάλασσα ή κυριαρχία οποιασδήποτε άλλης χώρας
Κόσμος

Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη, θάλασσα ή κυριαρχία οποιασδήποτε άλλης χώρας

Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη, θάλασσα ή κυριαρχία οποιασδήποτε άλλης χώρας επεσήμανε σε ομιλία του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή την ολοκλήρωση αύριο της τακτικής της αεροναυτικής άσκησης με την ονομασία “Γαλάζια πατρίδα”. Σημείωσε ότι ως Τουρκία είναι μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα από τις τρεις πλευρές της.

“Υπάρχει μια αναγκαιότητα για την επιβίωση του έθνους μας να διατηρούμε ισχυρό το πολεμικό μας ναυτικό. Δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Έχουμε ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό για να προστατεύουμε τους πολίτες μας, τους τουρκοκύπριους και τους φίλους μας στην περιοχή”, τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι “τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο προσπάθησαν κάποιοι να σφετεριστούν, όμως στη βόρεια Κύπρο δείξαμε ότι δεν θα ανεχτούμε τετελεσμένα. Είπαμε ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, στους υδρογονάνθρακες και στην Ανατολική Μεσόγειο, όποιο κι αν είναι το κόστος. Καταδικάζουμε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στον αποκλεισμό της χώρας μας στον κόλπο της Αττάλειας, ωστόσο δεν ενεργούμε με επεκτατική και παρεμβατική νοοτροπία και δεν εποφθαλμιούμε από καμία χώρα εδάφη, θάλασσα ή κυριαρχία. Έχουμε σαν οδηγό τους προγόνους μας που έλεγαν ότι αν θέλεις ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο”, κατέληξε.

www.ertnews.gr

Το άρθρο Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη, θάλασσα ή κυριαρχία οποιασδήποτε άλλης χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Recent Comments