Αρχική » Φώτης Δεληνικόλας “Alma” LP Release
Ελληνικές Κυκλοφορίες

Φώτης Δεληνικόλας “Alma” LP Release

Ο Φώτης Δεληνικόλας, (συνθέτης και κιθαρίστας, από την Αθήνα), έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμα projects, συμμετοχές, μουσικά περάσματα και live εμφανίσεις ανά τον κόσμο, μας συστήνει την πρώτη προσωπική του δουλειά, που φέρει τον τίτλο “Alma”.

Το “Alma”, κυκλοφόρησε στις 28 Μάϊου και περιλαμβάνει 9 ορχηστρικές συνθέσεις, οι οποίες αφενός μεν  διατηρούν έναν progressive metal χαρακτήρα, από την άλλη όμως, κάνουν πολύ έντονα περάσματα από διάφορα μουσικά είδη, πράγμα που αντικατοπτρίζει όλες τις επιρροές του καλλιτέχνη, από την αρχή της ύπαρξής του. Έντονα funk, jazz, rock & metal στοιχεία, δεμένα με ευφάνταστα riffs και εκτελεσμένα με απόλυτη τεχνική ακρίβεια.

Το Alma, είναι – κατά κύριο λόγο – ένα έργο της καραντίνας, παρότι μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται και συνθέσεις αρκετά παλαιότερες. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι ένα αποτέλεσμα σκληρής δουλείας και πολλής αγάπης, που κατάφεραν να μετριάσουν για τον Φώτη, τη δυσκολία της εποχής βοηθώντας τον να την αντιμετωπίσει.  Με καθαρό το μυαλό του από κάθε τί περιττό, θέλησε απλά να εκφραστεί μέσω της μουσικής του.

Ως εκ τούτου, έχει καταφέρει ένα album, αλλά και μία κιθαριστική εκφραστικότητα γεμάτη με συναισθήματα. Ποικιλία συνθέσεων και μία φιλοσοφική προσέγγιση, ειλικρινώς αξιοθαύμαστη, καθώς όλες οι επιρροές του, διαφόρων ειδών μουσικής, όλων των χρόνων της διαδρομής του, έχουν βρει τη θέση και το ρόλο τους στο “Alma”, πετυχαίνοντας τον αρχικό του στόχο: ένα album με ομοιόμορφο χαρακτήρα και δεμένο ως παραγωγή αποτέλεσμα.

Οι συντελεστές του album είναι οι εξής:

Μίξη Dimitris Radis  mastering, Αποστόλης Σιώπης (Siopis Masters) στα πλήκτρα των κομματιών “Alma” και “Dualism” Pavlos Culturemidis, artwork Anastasia Konstantakou, στα γυρίσματα των βίντεο “Seasons” και “Dualism” Apostolos Liagkas, φωνή στο κομμάτι “Alma” Alex Simon Papaconstantinou, τζουράς στο κομμάτι “Brainwash” Stavros Chilas , ενώ όλες οι συνθέσεις και η μουσικές είναι του Φώτη Δεληνικόλα.

Alma Tracks

1. Brainwash

2. Alma

3. Chimera

4. Dualism

5. Raindrop

6. Run

7. Judas

8. Nexus

9. Seasons

Ακούστε το Alma” μέσω Spotify

Recent Comments