Αρχική » Ψυχολόγος Χοροθεραπεύτρια
Χορηγοί

Ψυχολόγος Χοροθεραπεύτρια

Η Σοφία Κόρδιτς είναι ψυχολόγος του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Χοροθεραπεύτρια.
Μεγάλωσε στο Βέλγιο όπου απέκτησε το Ευρωπαϊκό Baccalaureat και μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Αθήνας (ΣΕΨ) και της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ).
Σπούδασε Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ΑΘηνών και έκανε την κλινική της πρακτική άσκηση σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας όπως στο Κοινοτικό σπίτι »Η Θέτις» της ΕΨΥΠΕ, στην Μ.Κ.Ο Κλίμακα, στο τμήμα βραχείας νοσηλείας ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ του Ψ.Ν.Α Δρομοκαϊτειο και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (ΨΚΚ).
Μετεκπαιδεύτηκε στις Διαταραχές Άγχους σε Παιδιά και Εφήβους στο Νοσοκομείο Παίδων »Αγία Σοφία» , ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έλαβε μέρος ως ομιλήτρια στην επιστημονική ημερίδα »Το παιχνίδι ως διαγνωστικό και θεραπευτικό μέσο» στο Χωρέμειο ερευνητικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Παίδων »Αγία Σοφία» με θέμα ομιλίας »Το παιχνίδι στην Χοροθεραπεία».
Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille με πιστοποίηση από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ).
Εργάστηκε ως ψυχολόγος σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλιούπολη όπου σε συνεργασία με τον Δήμο διοργάνωσε εισηγήσεις στα σχολεία και στο Δημαρχείο της περιοχής με θέμα »Τα ναρκωτικά: πρόληψη, αντιμετώπιση και συνέπειες της χρήσης» και την »Πρόληψη και Αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία». Εργάστηκε επίσης στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων της Πεύκης όπου πήρε μέρος και στο πρόγραμμα με θέμα »Η βία στα σχολεία» της ΕΨΥΠΕ.
Σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει το γραφείο της όπου ασκεί το επάγγελμά της ως ψυχολόγος.
Είναι εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας, σχολεία και Μ.Κ.Ο, διοργανώνοντας ομάδες δράσεις με στόχο την συναισθηματική και την πνευματική νοημοσύνη, την ψυχική και σωματική υγεία.
Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την Ψυχιατροδικαστική. Έκανε την πρακτική της άσκηση στις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στο Ιατρείο Ψυχιατροδικαστικής στο Αττικό Νοσοκομείο, σε τέσσερις δομές του Χαμόγελου του παιδιού (Τμήμα Ενημέρωσης, στο Σπίτι Καρέα, Κέντρο Ημέρας, Τηλεφωνική Γραμμή 1056), σε δέκα δομές του ΚΕΘΕΑ (Παρέμβαση, Επανένταξη, Πρόληψη, Νόστος, Στροφή, Mosaic, Εν δράση, Διάβαση, Τομέας Εκπαίδευσης), στον ΟΚΑΝΑ, στο ιατρείο Ψυχογηριατρικής στο Αττικό Νοσοκομείο, στην Επάνοδο (επανένταξη αποφυλακισμένων), στο Εργαστήριο Τοξικολογίας στην Πανεπιστημιακή υπηρεσία της Ιατρικής και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (ΨΚΚ).
Στο Βέλγιο, ξεκίνησε μπαλέτο στην Όπερα των Βρυξελλών και μοντέρνο χορό. Ήταν επίσης μέλος ομάδας Ελληνικών παραδοσιακών χορών.
Στην Αθήνα σπούδασε Μοντέρνο Χορό ISDT, συνέχισε επίσης το μπαλέτο, σύγχρονο και Tango. Έλαβε μέρος σε διάφορες παραστάσεις.
Ήταν για πολλά χρόνια μέλος ομάδας Capoeira παίρνοντας έτσι τον συλλογικό χαρακτήρα της μη λεκτικής επικοινωνίας και έλαβε μέρος σε διάφορες παραστάσεις και επιδείξεις εντός και εκτός Αθήνας.
Μέσα από πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σπούδασε χοροθεραπεία και συνδύασε την ψυχολογία με τον χορό με στόχο την ψυχική και σωματική ηρεμία και γαλήνη.
Ως ψυχολόγος και Χοροθεραπεύτρια εργάστηκε στο παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρόγραμμα »Drops of Breath/The Underwater Heart of Mediterranean», χρησιμοποιώντας τον χορό και την κίνηση ως μέσω μη λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών με αναπηρία και χωρίς αναπηρία σε συνεργασία με Ειδικά και Γενικά Σχολεία και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών »Πόρτα Ανοιχτή».
Είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα παραβατικότητας, κακοποίησης, βίας και ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, εγκληματολογίας και ψυχιατρικής σε όλο το ηλικιακό εύρος, ενημερώνεται συνεχώς και συνεχίζει μέχρι και σήμερα την συνεχή επιμόρφωσή της στον τομέα της ψυχολογίας μέσα από πολλαπλά σεμινάρια, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδος.
Κινητό: 6989852730
Email: kordits.s@gmail.com και skordits@med.uoa.gr
Facebook: Σοφία Κόρδιτς-Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια & Sophie Kordits – Psychologist – DanceTherapist

Recent Comments