Αρχική » Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Ζει μαρτύριο
Αθλητικά

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Ζει μαρτύριο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από τον Άρη με σκορ 2-1 και γνώρισε την 3η του συνεχόμενη ήττα. Πάλμα (35’) και Νταμπό (65’) τα γκολ των νικητών, ενώ μείωσε στο 70’ με πέναλτι ο Μπακαμπού.

Ακόμα μία ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός, καθώς έχασε από τον Άρη με σκορ 2-1 στη Θεσσαλονίκη. Επί της ουσίας η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλείδωσε την πέμπτη θέση της βαθμολογίας και την έξοδο της στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ λαθών και σε αυτό το ματς αφού είδε να δέχεται ένα γκολ από κόρνερ και ένα από τραγικό λάθος του Μπα στην άμυνα. Ο Άρης έκανε ένα πολύ καλό και οργανωμένο παιχνίδι απέναντι στους Πειραιώτες που φέτος έχασαν οχτώ βαθμούς από τους «κίτρινους». Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την 3η σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα και πλέον θα δώσουν μάχη με τον ΠΑΟΚ για την 3η θέση.

Είχε αλλαγές η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ζοσέ Ανιγκό στο παιχνίδι με τον Άρη. Ο Σωκράτης και ο Ανδρούτσος ξεκίνησαν στην άμυνα με τον Κασάμι να αγωνίζεται δίπλα στον Εμβιλά και στην επίθεση να παίζουν οι Μασούρας, Βρουσάι, Φορτούνης και Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά ο Τόλης Τερζής επέλεξε τους Ντουκουρέ, Νταρίντα και Πάλμα για τη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε τους Γκαρσί, Νταμπό και Καμαρά.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που μπήκε στο γήπεδο ορεξάτα και προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι. Είναι γεγονός πως τα πρώτα είκοσι λεπτά ο ρυθμός ήταν πολύ καλός με τους Πειραιώτες να είναι αυτοί που έφταναν με μεγάλη ευκολία στην περιοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού με βαθιές μπαλιές κυρίως στην πλάτη της. Από το 20’ και μετά ο Άρης άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να κινδυνεύει όλο και λιγότερο. Στο 35’ οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα. Ο Ολυμπιακός είδε φέτος την εστία του να παραβιάζεται και με αυτόν τον τρόπο σε μία χρονιά που έχουν συμβεί τα πάντα. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ο Άρης ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει.

Στην επανάληψη η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε καλά στο γήπεδο και στο 49’ απείλησε ξανά με τον Καμαρά και τον Γκαρσία. Οι Πειραιώτες αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ δεν είχαν την ένταση που θα έπρεπε για να μπορέσουν να φέρουν το ματς στα ίσια. Έτσι στο 65’ ο Ιτούρμπε ήταν αυτός που νίκησε από αριστερά τον Ανδρούτσο έκανε το γύρισμα και ο Μπα έκανε ένα τραγικό λάθος με αποτέλεσμα ο Νταμπό σε κενή εστία να μην έχει κανένα πρόβλημα να σκοράρει και να κάνει το 2-0. Στο 67’ ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση ο Ανδρούτσος έκανε μία σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαζικού και ο Μάκελι με τη βοήθεια του VAR έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπακαμπού στο 70’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1.

Ο Άρης οργανώθηκε στην άμυνα του και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα. Οι Πειραιώτες ανέβασαν την πίεση τους ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά η μεγάλη φάση έλειψε. Παρά τις αλλαγές που έκανε και ο Ανιγκό και προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Άρη.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Διαιτητής: Μάκελι (Ολλανδία)

Σκόρερ: 36’ Πάλμα, 65’ Νταμπό, 70’ πεν. Μπακαμπού

Κίτρινες: 15’ Αμπουμπακάρ, 43’ Μασούρας, 48’ Ντουκουρέ, 54’ Ρέαμπτσιουκ, 59’ Πίρσμαν

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα – Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού – Ντουκουρέ, Νταρίντα, Πάλμα (58’ Ιτούρμπε)- Ματέο (76’ Καμάτσο), Νταμπό (86’ Ενκουλού), Καμαρά (86’ Λάζαρος)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86’ Ραμόν)- Εμβιλά, Κασάμι (59’ Χουάνγκ)- Βρουσάι (74’ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (59’ Μπιέλ)– Μπακαμπού (86’ Ελ Αραμπί).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments