Αρχική » ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Νταμπλ και με «10»!
Αθλητικά

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Νταμπλ και με «10»!

Η ΑΕΚ πήρε Κύπελλο και νταμπλ με 2-0 στον τελικό τον ΠΑΟΚ, αν και έπαιζε με δέκα από το 6' λόγω αποβολής του Ρότα. Μουκουντί και Φερνάντες οι σκόρερ, δοκάρι ο ΠΑΟΚ με τον Σάστρε. Στο Europa League o Ολυμπιακός.

Δίκαιη και παλικαρίσια νίκη της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό. Επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 6′ λόγω της αποβολής του Ρότα, πήρε το νταμπλ στην πρώτη χρονιά του Αλμέιδα και άφησε τους Θεσσαλονικείς εκτός από έναν τίτλο αλλά και από το Europa League. Μουκουντί και Φερνάντες ήταν οι σκόρερ της ΑΕΚ, δοκάρι του Σάστρε η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ που κάνει νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια.

Ο Αλμέιδα άρχισε το ματς με βασικούς και γκολκίπερ τον Στάνκοβιτς, ενώ δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Λουτσέσκου. Εκπλήξεις είχε το ίδιο το ματς από το ξεκίνημα, καθώς στο 5’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε απόκρουση του Κοτάρσκι στο κοντινό πλασέ του Λιβάι Γκαρσία και στο επόμενο λεπτό ο Τάισον ξέφυγε από τον Ρότα που τον κράτησε. Κι έδωσε το δικαίωμα στον Μπριχ σωστά να αποβάλλει τον διεθνή μπακ.

Ο Αλμέιδα πέρασε δεξί μπακ τον Πινέδα και τράβηξε στα πλάγια τον Τσούμπερ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον έλεγχο και να απειλεί με τον Σβαμπ στο 11’, τον Κωνσταντέλια στο 13’ (σπουδαία απόκρουση Στάνκοβιτς) και τον Ζίβκοβιτς στο 19’.

Στο 26’, όμως, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ από στατική φάση. Φάουλ του Ελίασον, ο Μουκουντί δεν βρήκε το σουτ με την πρώτη, αλλά από τις κόντρες στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ σημάδεψε σωστά και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 30’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Σβαμπ, στο 39’ ο Κωνσταντέλιας αστόχησε από τη μικρή περιοχή και στο 42’ ο Σάστρε σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ! Στη συνέχεια το σουτ του Ισπανού βρήκε στο χέρι του Χατζισαφί, αλλά οι Γερμανοί διαιτητές αποφάσισαν σωστά ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Δίχως αλλαγές οι ομάδες στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τους ίδιους έντεκα για τον ΠΑΟΚ και τους ίδιους δέκα για την ΑΕΚ. Το σουτ του Αουγκούστο στο ξεκίνημα ήταν άστοχο, με την ΑΕΚ να έχει καλύτερες στιγμές και μεγαλύτερη επιθετικότητα. Στο 60′ έγιναν μαζεμένες αλλαγές από τους δύο τεχνικούς με τον Άμραμπατ δίπλα στον Τσούμπερ και τον ΠΑΟΚ με τρεις στόπερ, μετά την είσοδο του Μπίσεσβαρ.

Στο 67′ η κεφαλιά του Ζίβκοβιτς από δύσκολη θέση έφυγε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία. Η σέντρα του Κουλιεράκη στο 72′ ήταν πολύ κακή από αριστερά, ενώ στο 74′ ο Τάισον πλάσαρε αδύναμα από καλό σημείο πάνω στον Στάνκοβιτς.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ στο 77′ με το πλασέ του Αουγκούστο να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στο 81′ ο Τσούμπερ πρόλαβε σωτήρια τον Ζίβκοβιτς και έδιωξε μετά το γύρισμα του Μπίσεσβαρ. Ο ίδιος παίκτης έκανε πάσα στη μικρή περιοχή στο 84′, αλλά ο Στάνκοβιτς τους πρόλαβε όλους και αμέσως μετά ο Κωσνταντέλιας σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τέλος με τον Τζίμα στο 88′ να σουτάρει δυνατά και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Αλλά στις καθυστερήσεις ο Πάουλο Φερνάντες με εκπληκτική ντρίμπλα στον Ίνγκασον και πλασέ μετά από προσπάθεια του Τσούμπερ έκανε το 2-0 και τα τελείωσε όλα σφραγίζοντας το νταμπλ για την ΑΕΚ.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 26’ Μουκουντί 1-0, 90’+1′ Φερνάντες 2-0

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κόκκινη: 6’ Ρότα

Κίτρινες: 35’ Σιμάνσκι, 89′ Άμραμπατ – 40’ Σβαμπ, 49′ Αουγκούστο

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (61′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (61′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments