Αρχική » Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1: «Κιτρινόμαυρη» η κορυφή παρά τα δοκάρια και το …άγχος!
Αθλητικά

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1: «Κιτρινόμαυρη» η κορυφή παρά τα δοκάρια και το …άγχος!

Η ΑΕΚ που είχε δύο δοκάρια με τους Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς στο πρώτο μέρος και σκόραρε με τον Τσούμπερ επικράτησε αγχωτικά 1-0 του Ατρόμητου που δεν παράτησε το εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής και είχε ευκαιρίες για να την ισοφαρίσει και να της στερήσει την πρωτιά στη βαθμολογία της Super League.

Το πλέον πολυσυζητημένο ματς της σεζόν, εκείνο που δεν ξεκίνησε ποτέ, στις 5 Φλεβάρη, λόγω του… ύψους των εστιών, μεταξύ Ατρόμητου και ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική διεξήχθη στο Περιστέρι και βρήκε στο φινάλε του νικήτρια την φιλοξενούμενη ομάδα με 1-0.

Αποτέλεσμα που επανέφερε την «Ένωση» στην κορυφή της βαθμολογίας μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League.

Η «κιτρινόμαυρη» πρωτιά πάντως ενόψει πλέι οφσάιντ θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στην μεγάλη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια, με τον Ατρόμητο την ίδια ώρα ν’ αντιμετωπίζει, ξανά στο Περιστέρι, τον 2ο πια Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Αλμέιδα – με τους Τσούμπερ – Aραούχο στην επίθεση, τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα, και τους Γκατσίνοβιτς – Ελίασον μαζί βασικούς για πρώτη φορά στο 2023, καθώς και τον επανακάμψαντα από τιμωρία Σιμάνσκι να καθίζει στον πάγκο τον Πινέδα πήρε εξαρχής τα ηνία του αγώνα.

Ωστόσο απείλησε για πρώτη φορά στο 21′ με το απευθείας φάουλ του Σιντιμπέ που τράνταξε το δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ήταν το πρώτο στα 45 πρώτα λεπτά των κιτρινόμαυρων αφού το αριστερό «σίδερο» …σημάδεψε ο Γκατσίνοβιτς στο 43′ (μετά από κεφαλιά πάσα του Αραούχο).

Όμως, ενδιάμεσα (32′) ο Tσούμπερ από προβολή του Σιντιμπέ (κορυφαίος των φιλοξενούμενων) μετά από κόρνερ του Ελιάσον αφρούρητος εκτέλεσε άμεσα για το 0-1.

Ήταν το τρίτο του γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Ατρόμητο για τον Ελβετό!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης – κι αφού η ομάδα του Κόουλμαν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν έβγαλε πρώτο ημίχρονο δίχως τελική!_ ο Αραούχο (50′) είχε κεφαλιά μόλις αουτσάιντερ μετά από κόρνερ.

Aκολούθως oι αλλαγές των γηπεδούχων ισορρόπησαν το ματς αλλά τοσό το πρώτο σουτ προς τα καρέ του Αθανασιάδη, του Κλωναρίδη (80′) μετά από γύρισμα του Φριντζόνσον, όσο και εκείνο του Τζαβίδα από γύρισμα του Κλωναρίδη (89′) δεν βρήκαν στόχο

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Σκόρερς: 32’ Τσούμπερ.

Δαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες κάρτες: Ντε Mποκ – .

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (λ.τρ. 85’ Mαυρομμάτης), Ντε Μποκ – Γκονζάλεθ, Κούεν (77’ Φριτζόνασον), Ροτάριου (65’ Κλωναρίδης), Αγκιμπού-Κιάρτανσον (65’ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65’ Τζοβάρας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (76’ Φερνάντες), Γιόνσον (76’ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86’ Φαν Βέερτ) – Τσούμπερ (76’ Mάνταλος), Αραούχο.

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments