Αρχική » Βελιγράδι: «Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου» – Ο 14χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία μετά το μακελειό
Κόσμος

Βελιγράδι: «Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου» – Ο 14χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία μετά το μακελειό

Με δύο όπλα του πατέρα του, εκτέλεσε 8 παιδιά και τον φύλακα - Η ανατριχιαστική φωτογραφία που «ανέβασε» από το έγκλημα.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η Σερβία, μετά το μακελειό που σημειώθηκε σε σχολείο του Βελιγραδίου, όταν ένας 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φρουρό, ενώ τραυμάτισε άλλα έξι παιδιά και μια 53χρονη δασκάλα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ιστοσελίδα Republika, ο 14χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς έφυγε νωρίτερα από το σχολείο που βρισκόταν στη γειτονιά Βράτσαρ του Βελιγραδίου και όταν επέστρεψε, φορώντας μαύρη κουκούλα, έβγαλε από το σακίδιό του δύο όπλα – το ένα θεωρείται πως ήταν ένα ημιαυτόματο CZ99 – και «γάζωσε» αρχικά τον φύλακα με τον οποίο είχε λογομαχία, ενώ στη συνέχεια πήγε σε αίθουσα διδασκαλίας και πυροβόλησε κατά της δασκάλας, την ώρα που δίδασκε Ιστορία και των μαθητών.

«Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου»

Σε αυτό τον χώρο σκοτώθηκαν έξι άτομα, ενώ συνέχισε τη «δράση» του και στους διαδρόμους, σκοτώντας και τραυματίζοντας περισσότερα. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 14χρονος, λίγο μετά το μακελείο, τηλεφώνησε στο «192» της σερβικής αστυνομίας και ενημέρωσε για την αποτρόπαια πράξη του, λέγοντας «ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω».

Στη συνέχεια, προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο οι άντρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο σχολείο, τον βρήκαν και τον συνέλαβαν. Με βάση τις ίδιες πηγές, στα πρώτα του λόγια μετά τη σύλληψή του, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί προχώρησε σε αυτό το έγκλημα, αρκέστηκε να πει πως «πυροβόλησα γιατί είμαι ψυχοπαθής». Πέρα από τα δύο όπλα, στο σακίδιό του βρέθηκαν και τρις βόμβες μολότοφ.

Στο μεταξύ, ανατριχιαστική είναι και η τελευταία φωτογραφία, πριν το έγκλημα, που είχε «ανεβάσει» ο 14χρονος στον λογαριασμό του στο Instagram.

dolofonos_serbia

Δείτε πλάνα από τη σύλληψη του 14χρονου:

Ο πατέρας του, του έμαθε να πυροβολεί

Την ίδια στιγμή, πηγές του Republika αναφέρουν πως ο 14χρονος γιος ενός γνωστού γιατρού ακτινολόγου του Βελιγραδίου, χρησιμοποίησε τα όπλα του πατέρα του, στα οποία είχε μεγάλη αγάπη, ενώ από εκείνον είχε μάθει και πώς να πυροβολεί, κάνοντας συχνά εξάσκηση σε σκοπευτήριο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έξω από το σχολείο

Στο μεταξύ, σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίχθηκαν έξω από το σχολείο, την ώρα που οι γονείς κατέφταναν και ζητούσαν με αγωνία να ενημερωθούν για τα παιδιά τους. Στον χώρο είχαν σπεύσει ειδικοί ψυχολόγοι της αστυνομίας για να τους μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα, ενώ κάποιοι εξ αυτών, όπως μια μητέρα και μια γιαγιά, δεν άντεξαν και λιποθύμησαν, όταν άκουσαμ πως τα παιδιά τους δεν βρίσκονταν στη ζωή.

goneis_sxoleio

Τριήμερο εθνικό πένθος στη Σερβία

Τριήμερο πένθος θα κηρυχθεί αύριο στη Σερβία λόγω της τραγωδίας στο σχολείο “Vladislav Ribnikar”.

Ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν χρόνο σήμερα και αύριο για να μιλήσουν με τους μαθητές για τη μεγάλη τραγωδία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία του Βελιγραδίου δεν θα γίνουν μαθήματα το απόγευμα σε ένδειξη πένθους.

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments