Αρχική » Γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν συχνά μεταξύ 2 και 3 μετά τα μεσάνυχτα;
Περίεργο

Γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν συχνά μεταξύ 2 και 3 μετά τα μεσάνυχτα;

Αρκετοί άνθρωποι, που φυσικά πάνε σχετικά νωρίς για ύπνο, έχουν κατά καιρούς εκμυστηρευτεί πως ξυπνούν μεταξύ 2 και 3 μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Οι εξηγήσεις είναι διάφορες. Ξεκινούν από εκείνη της ψυχολογίας και φτάνουν μέχρι την μεταφυσική. Η τελευταία ίσως να μην σας αφήσει να κλείσετε μάτι.
Κάποιοι λοιπόν πιστεύουν πως όταν το ρολόι γράψει 3 π.μ., τότε είναι και η ώρα που τα πνεύματα επικοινωνούν μαζί μας. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως είναι η «ώρα του διαβόλου» και κάποιοι άλλοι πως ξυπνούν επειδή κάποιος τους κοιτάει επίμονα. Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες. Και επεξηγήσεις.
Η πιο διαδεδομένη δεισιδαιμονία είναι πως αν ξυπνήσεις εκείνη την ώρα, είναι πολύ πιθανόν να ξύπνησες επειδή κάποιος σε κοιτάει επίμονα. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άνθρωπος. Όταν βλέπουμε όνειρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι βρίσκεται γύρω μας. Και αν ξυπνήσουμε, θα χρειαστεί λίγη ώρα ώστε τα μάτια μας να εγκληματιστούν στο σκοτάδι.
Σε όσους ξυπνούν μεταξύ 2 και 3 συχνά, οι ψυχολόγοι συνήθως λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Πρόκειται για τις δικές μας σκέψεις και την φαντασία, που διακόπτουν τον ύπνο μας. Η επιστήμη πάλι λέει πως o ύπνος των γρήγορων κινήσεων των ματιών (REM), γίνεται περίπου εκείνη την ώρα. Οι παλμοί της καρδιάς, η αρτηριακή πίεση και η αναπνοή είναι ακανόνιστα και ίσως γι’ αυτό να αισθάνεστε αγχωμένοι ή τρομαγμένοι όταν ξυπνάτε.
Όσο για την απόκοσμη ψύχρα που αισθάνονται μερικοί, η εξήγηση είναι απλή. Η θερμοκρασία του σώματος δεν είναι φυσιολογική, οπότε το σώμα είναι ευαίσθητο στην εναλλαγή θερμοκρασίας, μεταξύ ύπνου και ξυπνήματος.
Από εκεί και πέρα όμως πάντα θα υπάρχει η μεταφυσική εξήγηση. Που για κάποιο λόγο, είναι πιο ελκυστική (και όχι το ίδιο πειστική) από τις παραπάνω. Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς της μεταφυσικής, εκείνες οι ώρες είναι που γενικά ο «δικός» μας κόσμος ησυχάζει και ρίχνει ρυθμούς. Έτσι γίνεται πιο εύκολο για τα πνεύματα να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Τα πνεύματα, λένε οι ειδικοί, χρησιμοποιούν πολύ ενέργεια για να επικοινωνήσουν μαζί μας και εκείνη η ώρα τους επιτρέπει να κάνουν οικονομία ενέργειας. Ειδικότερα, η 3 π.μ. είναι η ώρα που οι δαίμονες ή άλλες οντότητες από τον κόσμο των πνευμάτων κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Η επιλογή αυτής της ώρας, πάντα σύμφωνα με αυτούς που πιστεύουν στα μεταφυσικά φαινόμενα, δεν είναι τυχαία, αφού πιστεύουν πως είναι κάποιου είδους κοροϊδία του θανάτου του Ιησού, που σύμφωνα με τις γραφές πέθανε γύρω στις 3 μ.μ. Η αναστροφή της ώρας είναι σύνηθες φαινόμενο του κακού, όπως είναι ο ανάποδος σταυρός κλπ. Τα μέντιουμ λοιπόν πιστεύουν πως το τείχος μεταξύ των δυο κόσμων πέφτει, με την χαλαρή κατάσταση του εγκεφάλου και του σώματός μας να είναι πιο επιρρεπής σε μεταφυσική δραστηριότητα.
Έχει επίσης παρατηρηθεί πως μεταξύ 2 και 3, προκύπτουν οι περισσότεροι φυσικοί θάνατοι είτε στα νοσοκομεία είτε στο σπίτι. Το πιο τρομακτικό βέβαια από τα παραπάνω είναι πως όταν τα πνεύματα περνούν στον κόσμο μας εκείνη την ώρα, μας κοιτούν επίμονα ενώ κοιμόμαστε. Και πολλοί ισχυρίζονται πως είναι αυτός ο λόγος που ξυπνάμε. Λέτε; Μπα…
e-daily

Recent Comments