Αρχική » Είχε τον τρόπο και προκρίθηκε: Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1
Αθλητικά

Είχε τον τρόπο και προκρίθηκε: Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα, άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού και με την ισοπαλία 1-1 στη Λεωφόρο έχοντας «προίκα» το 2-0 της Τούμπας πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έχοντας ωστόσο κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το ισόπαλο αποτέλεσμα παίρνοντας την πρόκριση στους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία.

Οι «πράσινοι» ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, αλλά αυτό δεν έφτανε για να πάρουν την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με ένα ωραίο σουτ του Τσέριν (18’), την ώρα που ο ΠΑΟΚ με την γνωστή του τακτική από τα προηγούμενα παιχνίδια πίεζε πολύ ψηλά υποχρεώνοντας τους κεντρικούς αμυντικούς του Γιοβάνοβιτς να κάνουν μπαλιές από την άμυνά τους αδυνατώντας να παίξουν ποδόσφαιρο με κάτω τη μπάλα.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έχοντας τους Βαγιαννίδη, Πούχατς ιδιαίτερα κινητικούς έφταναν με αξιώσεις έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι και μάλιστα έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 42’ με τον Σπόραρ που σούταρε από πολύ καλή θέση άστοχα.

Το παιχνίδι είχε πολλή ένταση, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα με τον διαιτητή να βγάζει στο πρώτο μέρος μόνο 8 κίτρινες!

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, μια και οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους, ενώ στο 65’ ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να παίξει με 2 σέντερ φορ, βγάζοντας όμως τον Μπερνάρ.

Δεν βελτιώθηκε η εικόνα του Παναθηναϊκού που είδε τον ΠΑΟΚ να βάζει στο 78’ το γκολ που ήθελε με τον Τσέριν να κάνει πέναλτι (χτύπησε η μπάλα στο χέρι του) και τον Ολιβέιρα να εκτελεί εύστοχα.

Όλα είχαν ουσιαστικά τελειώσει με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές για να «φρεσκάρουν» τις ενδεκάδες τους και το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Τόμας στο 92’ για χτύπημα πάνω στον Σάρλια.


Μικρογραφία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Βιλγιάνεν (Φινλανδία)

Σκόρερς: Τσέριν (18’)- Ολιβέιρα (78’ πεν.)

Κίτρινες: Κουρμπέλης (35’), Βαγιαννίδης (37’), Σπόραρ (43’), Τσέριν (77’) – Ολιβέιρα (43’), Αουγκούστο (45+3’), Σοάρες (48’), Σβαμπ (67’), Κωνσταντέλιας (86’)

Κόκκινη: (92’ Τόμας)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν – Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Πούχατς (80’ Χουάνκαρ) – Τσέριν, Ρούμπεν, Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι )– Παλάσιος (79’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (65΄Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ (Λουτσέκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια )- Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ) – Νάρεϊ (78’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς – Ολιβέιρα (88’ Μπράντον)

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments