Αρχική » Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2: Θρίλερ στη βροχή, δύσκολα για τους Βοιωτούς!
Αθλητικά

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2: Θρίλερ στη βροχή, δύσκολα για τους Βοιωτούς!

Τρομερή μάχη παραμονής στη Λιβαδειά, με Λεβαδειακό και Ιωνικό να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2 υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο Τσιγκρίνσκι έσωσε τους φιλοξενούμενους στο τέλος.

Απίστευτο ματς υπό καταρρακτώδη βροχή έγινε στη Λιβαδειά με Λεβαδειακό και Ιωνικό να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί στη μάχη της παραμονής τους γηπεδούχους. Ο Ιωνικός προηγήθηκε, ο Λεβαδειακός ανέτρεψε το σκορ, αλλά στο 89′ και μετά από εξέταση στο VAR ο Τσιγκρίνσκι έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στον Ιωνικό. Και οι Βοιωτοί έμειναν ουραγοί, με τρεις βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Λεβαδειακός με 4-5-1 και τον Νίκα κοντά στον Γερεμέγεφ ξεκίνησε δυνατά και αποφασιστικά, έχοντας φάσεις με κεφαλιά του Βινίσους στο 7′ και σουτ του Γιαννιώτα στο 14′ που έφυγαν δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη, ο οποίος στο 17′ απέκρουσε την κεφαλιά του Νίκα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έβλεπε την ομάδα του να δυσκολεύεται περισσότερο στο βροχερό τερέν, έχοντας επιλέξει τον γνωστό σχηματισμό με 4-2-3-1, προτιμώντας τον Μασάς αντί του Λοβέρα. Όμως όλα άλλαξαν.

Πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους στο 23′ με τον Γκροφ να διώχνει το σουτ του Κάνιας, αλλά στο 26′ ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά με εξαιρετική κίνηση και σουτ στη γωνία του Γκροφ έκανε το 0-1. Υπέροχο γκολ για τον Γάλλο άσο και αιφνιδιασμός για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Όχι πάντως για πολύ.

Στο 30′ ο Γερεμέγεφ βρέθηκε μόνος του και τον πρόλαβε ο Τσιγκρίνσκι, ενώ στο 32′ ο φορ του Λεβαδειακού ήταν ξανά σε θέση βολής από λάθος του Ρομαό, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε με το σώμα. Ενώ στο 33′ ο γκολκίπερ του Ιωνικού μπλόκαρε το σουτ του Βινίσιους. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Σεμπά είχε άστοχο πλασέ από καλή θέση με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, να προκαλείται ένταση και ο Μανούχος να αποβάλλει τον γυμναστή του Ιωνικού.

Ο Γιάννης Πετράκης έβαλε τον Βρακά στο δεύτερο μέρος, με τον Έλληνα εξτρέμ να χάνει ευκαιρίες, αλλά να είναι εκείνος που έκανε εξαιρετική ντρίμπλα στον Μύγα και γύρισμα στον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 50′ ώστε ο Σουηδός φορ με γυριστό σουτ να ισοφαρίσει. Και στο 56′ ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ του Αλφρέντο Μεχία μετά από διώξιμο και κακές τοποθετήσεις των παικτών του Ιωνικού.

Η είσοδος του Γούλερι και του Μάνου έκαναν πιο επιθετικό τον Ιωνικό σε 4-4-2, με τον Γκροφ να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Γούλερι στο 66′, αλλά τον καλά οργανωμένο Λεβαδειακό να κρατάει γερά πίσω. Όμως στο 85′ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Βαλεριάνου και πρώτη κεφαλιά του Μύγα (κόντρα και στον Μάνο). Αρχικά υποδείχτηκε οφσάιντ, αλλά μετά από τετράλεπτη εξέταση στο VAR η ισοφάριση (89′) ήταν γεγονός!

Ο Λεβαδειακός ξαναβγήκε μπροστά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε φάουλ από σούπερ θέση με τον Λουαλούα να στέλνει την μπάλα στο τείχος. Προσπάθησε για το τρίτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μικρογραφία

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-2

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης»

Σκόρερ: 26′ Φαντιγκά 0-1, 50′ Γερεμέγεφ 1-1, 56′ Μεχία 2-1, 89′ Τσιγκρίνσκι 2-2

Διαιτητής: Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: 41’ Παζ, 44’ Νίκας, 70’ Γιαννιώτας – 45’+1’ Φαντιγκά, 90′ Σάκιτς

Συνθέσεις

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας. Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ, Χάμοντ (90’+3′ Νταμπό), Μεχία (83′ Μπελμόντ), Σαχπεκίδης (46′ Βρακάς), Νίκας, Γιαννιώτας (78′ Λουαλούα), Γερεμέγεφ

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Κάνιας (84′ Σόουζα), Σάκιτς, Σεμπά, Φαντιγκά (60′ Γούλερι), Μασάς (70′ Μάνος), Μάντζης

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments