Αρχική » Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα στο πιο αδιάφορο ματς των πλέι οφ
Αθλητικά

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα στο πιο αδιάφορο ματς των πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 5-0 του Βόλου που ήταν η πιο αδύναμη ομάδα των πλέι οφ, στο τελευταίο του παιχνίδι με κόσμο στο Καραϊσκάκη τη φετινή σεζόν.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα τρίποντα απέναντι σε έναν Βόλο που επιβεβαίωσε και το βράδυ της Κυριακής (30/4) ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα των πλέι οφ. Το τελικό 5-0 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να «ζωντανεύει» ουσιαστικά στο πιο αδιάφορο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες αποχαιρέτησαν με χορταστικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ τον κόσμο τους σε μία χρονιά που δεν στέφθηκε με επιτυχία. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα το δώσει κεκλεισμένων των θυρών.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο Ζοσέ Ανιγκό και ο Κώστας Μπράτσος προχώρησαν σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Γάλλος τεχνικός άλλαξε κατά 3/4 τα πρόσωπα της άμυνας σε σχέση με το «Κλ. Βικελίδης». Διατήρησε τον Παπασταθόπουλο και έριξε στη μάχη τους Ροντινέι, Ντόη και Ραμόν, ενώ στα γκολπόστ βρέθηκε ο Τζολάκης αντί του τραυματία Πασχαλάκη. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Εμβιλά και Κασάμι, με τους Βαλμπουενά, Μπιέλ και Φορτούνη να πλαισιώνουν τον Μπακαμπού στην επίθεση.

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟ 3-0 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένα από τα καλύτερα πρώτα του ημίχρονα έκανε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν. Ίσως το γεγονός ότι ο Βόλος κατέβηκε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι… κλεφτοπόλεμο, ίσως τα τρία «δεκάρια» που είναι πιο λειτουργικά απέναντι σε τέτοιες άμυνες, ίσως τα κέφια του Ματιέ Βαλμπουενά, ίσως και ο εγωισμός ορισμένων παικτών που πληγώθηκε, είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάει με συνοπτικές διαδικασίες στα αποδυτήρια με το 3-0. Ο Ντόη άνοιξε το σκορ στο 19’ έπειτα από ασίστ του εντυπωσιακού Βαλμπουενά, ο Γάλλος τροφοδότησε τον Κασάμι στο 25’ για το 2-0 (σ.σ. ο Ελβετός είχε χάσει άλλα δύο γκολ με τον Κότνικ να λέει «όχι») και το 3-0 ήρθε από τον Μπιέλ, ο οποίος αξιοποίησε σε μία αντεπίθεση την ασίστ του Φορτούνη στο 45’. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να ειπωθούν για το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αυτή τη φορά ποιότητα στο παιχνίδι τους, ο Κασάμι βοήθησε αρκετά τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά, ενώ ο Βόλος αν εξαιρεθούν κάποιες εκλάμψεις τον Πιρές και Ντέλετιτς, δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο 45λεπτο. Νωρίς-νωρίς έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η προσπάθεια του Μπακαμπού κατέληξε στο δοκάρι στο 50’. Τελικά, ο Γαλλοκονγκολέζος βρήκε με τη σειρά του δίχτυα στο 61’, έπειτα από έξοχο συνδυασμό με τους Φορτούνη και Μπιέλ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στη συνέχεια ο Ανιγκό προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Σαμασέκου, Βρουσάι, Μασούρα και Ελ Αραμπί αντί των Εμβιλά, Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπακαμπού αντίστοιχα στο 68’. Ο Μπιέλ πέρασε πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα πλάγια πέρασαν οι Μασούρας και Βρουσάι. Στην πρώτη επαφή λοιπόν των Μασούρα και Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα και σημείωσε το 5-0 στο 69’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 5-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Πιερράκης (Αθηνών)

Σκόρερ: 19’ Ντόη, 25’ Κασάμι, 45’ Μπιέλ, 61’ Μπακαμπού, 69’ Ελ Αραμπί

Κίτρινες:

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ραμόν, Εμβιλά (68’ Σαμασέκου), Κασάμι, Μπιέλ (80’ Μπουτούτσι), Φορτούνης (68’ Μασούρας), Βαλμπουενά (68’ Βρουσάι), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης (46’ λ. τρ. Ασλανίδης), Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης (74’ Κάτσε), Τσίρινος, Ντέλετιτς, Γκάγκι (46’ Λούνα), Πιρές (46’ Άλχο).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments