Αρχική » Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε αυτό που επιτάσσει η Ιστορία του!
Αθλητικά

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε αυτό που επιτάσσει η Ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ζήτησε ο κόσμος και κυρίως η Ιστορία του, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού και στερώντας του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πρωτάθλημα! Οι «πράσινοι» για να πάρουν τον τίτλο θέλουν ήττα της ΑΕΚ από τον Βόλο στη Ν. Φιλαδέλφεια και δική τους νίκη επί του Άρη στην Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πράξη ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν. Θα έπαιζε για την πάρτη του, για την Ιστορία του, για τον κόσμο του και δεν τον ενδιέφερε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν το κατακτά ο ίδιος. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 του Παναθηναϊκού που έδειχνε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να μην έχει την απαιτούμενη ενέργεια και ουσιαστικά έδωσαν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πανηγυρίζει από σήμερα την κατάκτηση του τίτλου. Για να το χάσει ο «Δικέφαλος», θα πρέπει να ηττηθεί από τον Βόλο στη Ν. Φιλαδέλφεια και ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τον Άρη στη Λεωφόρο.

ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Τόσο ο Ζοσέ Ανιγκό, όσο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισαν να πάνε με τριάδα στα χαφ με παίκτες – σκυλιά, έτσι ώστε να κερδίσουν οι ομάδες τους τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Ο μεν Ανιγκό επέλεξε την τριάδα της Ν. Φιλαδέλφειας (Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ), ο δε Γιοβάνοβιτς την τριάδα του 2-0 επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο (Κουρμπέλης, Τσέριν, Πέρεθ). Εν ολίγοις οι γηπεδούχοι κατέβηκαν με τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ στα χαφ, τους Μπιέλ και Φορτούνη στα πλάγια και τον Μπακαμπού στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Μπρινιόλι στα γκολπόστ, τους Σάντσες, Σάρλια (αντί του τιμωρημένου Σένκεφελντ), Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην τετράδα της άμυνας, τους Κουρμπέλη, Τσέριν και Πέρεθ στα χαφ, τους Μπερνάρ και Παλάσιος στα πλάγια, με τον Σπόραρ στην κορυφή.

ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Με το 0-0 πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να πατάει πάντως καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Ένας Παναθηναϊκός που έδινε την εικόνα ενός γκρουπ παικτών που δεν είχε νεύρο, ένταση και ενέργεια στα τρεξίματα και όχι την εικόνα μίας ομάδας που ήθελε να κάνει φιέστα στο Καραϊσκάκη. Δεν γνωρίζουμε αν η εικόνα του με τις πολύ χαμηλές στροφές ήταν απόρροια των πολλών κρουσμάτων και της έλλειψης προπονήσεων αρκετών ποδοσφαιριστών του ή της απόφασης του Ανιγκό να «κλειδώσει» τα χαφ του «τριφυλλιού» με την παρουσία των Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε, αλλά αντιθέτως απείλησε σε δύο τρεις περιπτώσεις, δίχως όμως να έχει το καθαρό μυαλό για μία καλή τελική προσπάθεια. Αν εξαιρεθεί δηλαδή το σουτ του Χουάνγκ που κόντραρε στον Σάρλια και βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 30’, κατά τ’ άλλα κάτι στράβωνε στο τέλος (κακό κοντρόλ Μπακαμπού, σέντρες στο… πουθενά, σουτ τραβηγμένα από τα μαλλιά έξω από την περιοχή) και δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο ο Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι» δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από τη φάση του 11ου λεπτού που δεν ήταν καν τελική. Μια κάθετη πάσα του Μπερνάρ στον Τσέρι που βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, ήταν η πιο επικίνδυνη στιγμή για τον Τζολάκη, ο οποίος όμως στην έξοδό του πρόλαβε τον Σλοβένο χαφ και μπλόκαρε την μπάλα, προτού την ακουμπήσει ο αντίπαλός του. Ο Σπόραρ ήταν αποκομμένος μπροστά, ο Παλάσιος έκανε λίγα πράγματα, ο Μπερνάρ φαινόταν λες και ξεμένει από δυνάμεις γύρω στο 30’ και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να τα περιμένει όλα από τις κούρσες των Σάντσες και Χουάνκαρ από τα άκρα της άμυνας. Πόνταραν σε κάποια σέντρα των δύο ακραίων μπακ, αλλά πέρασε ένα πρώτο 45λεπτο δίχως να «ενοχληθεί» ο Τζολάκης.

ΔΟΚΑΡΙΑ, ΤΗ ΛΥΣΗ Ο ΟΛΕΓΚ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε μία ανάσα από το 1-0 στο 50’, αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του Εμβιλά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της πράσινης εστίας. Ο Παναθηναϊκός άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το πρώτο 10λεπτο και έφτασε εκείνος κοντά στο 0-1, αλλά το σουτ του Τσέριν μέσα από την περιοχή το σταμάτησε ο Ντόη στο 60’. Ο Ολυμπιακός ξαφνικά σαν να τον «τσίμπησε μύγα», ξύπνησε από την χαμένη ευκαιρία του «τριφυλλιού» και ανέβασε ξανά την απόδοσή του, καταφέρνοντας τελικά να σκοράρει με τον Ρέαμπτσιουκ στο 68’, ο οποίος ανενόχλητος από το γύρισμα του Ροντινέι, νίκησε από κοντά τον Μπρινιόλι για το 1-0. Το «τριφύλλι» λίγο έλειψε να απαντήσει και να ισοφαρίσει, αλλά ο Μπερνάρ σημάδεψε το δοκάρι από κοντά στο 72’. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός πατούσε ολοένα και καλύτερα στο χορτάρι και στο 76’ παραλίγο ο Μάγκνουσον να στείλει κατά λάθος την μπάλα στην εστία της ομάδας του έπειτα από σέντρα του Κασάμι. Ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα, κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μετά το δοκάρι του Μπερνάρ, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάποια αξιόλογη φάση. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το αποψινό ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά με τη νίκη που πήρε, να στέλνει τον τίτλο στην αγκαλιά της ΑΕΚ!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

ΔιαιτητήςΜπριχ (Γερμανία)

Σκόρερ: 68’ Ρέαμπτσιουκ

Κίτρινες: 62’ Ρέαμπτσιουκ, 74’ Σαμασέκου, 90+7′ Ελ Αραμπί – 90+7′ Μάγκνουσον

Κόκκινη90+5’ Ραμόν

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Φορτούνης (75’ Ραμόν), Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (72’ Κώτσιρας), Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ (72’ Κλεϊχέινσλερ), Μπερνάρ, Παλάσιος (66’ Μαντσίνι), Σπόραρ (66’ Ιωαννίδης).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments