Αρχική » ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» 
Θέατρο

ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» 

Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ 

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

16, 17, 18, 20, 21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Βαπτιστικού του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, καθώς και του δημοσιογραφικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. 

Η διοργάνωση αυτή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κέρδισε ήδη από την πρεμιέρα το κοινό που ξέσπασε σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα. 

«Με πόση χαρά διαπιστώνω ότι οι νέες μεγάλες μας παραγωγές στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας έχουν μπει στην καρδιά των Αθηναίων για την ποιότητα και το επίπεδό τους! Στο κατάμεστο θέατρο απολαύσαμε την πρεμιέρα της διάσημης οπερέτας “Ο Βαπτιστικός” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Αθηναϊκό σκηνικό, ευχάριστες μουσικές, χαριτωμένες καταστάσεις με την υπογραφή του Γιώργος Πέτρου και του Olivier Descotes», σχολίασε ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης. 

Από πλευράς του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Olivier Descotes σημειώνει πως:  

«Η οπερέτα έχει γίνει βασικό συστατικό των εορτασμών του τέλους της χρονιάς στο Ολύμπια. Με το αριστούργημα του Σακελλαρίδη, ο Γιώργος Πέτρου υπογράφει, μαζί με τις μουσικές δυνάμεις του Δήμου της Αθήνας μια παράσταση κομψή και ξεκαρδιστική, που στηρίζεται από ένα εξαιρετικό καστ που μας μαγεύει και μας βυθίζει ξανά στη γοητεία της παλιάς Αθήνας». 

Ο διεθνούς ακτινοβολίας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, που μετά τη sold-out επιτυχία του Ιδομενέα του W.A. Mozart, επέστρεψε στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, για να διευθύνει ξανά τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, και να σκηνοθετήσει αυτήν τη φορά τον Βαπτιστικό σημειώνει πως: 

«Ο “Βαπτιστικός” του Σακελλαρίδη είναι ένα μνημείο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Ένα έργο με το οποίο μεγάλωσαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας, πέρασε στη δική μας γενιά και εξακολουθεί να γοητεύει τους νεότερους. Ο Βαπτιστικός έχει κλείσει ήδη 104 χρόνια ζωής και  ακόμα “μυρίζει Αθήνα”, όπως έλεγε ο δημιουργός του. Η Αθήνα του 1918 συναντά τη γιορτινή Αθηνα του 2022 με τα ίδια αρώματα, την ίδια ιστορία και την ίδια μοναδική ενέργεια». 

Στην παράσταση συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ, με σπουδαίους Έλληνες λυρικούς πρωταγωνιστές, την Άννα Στυλιανάκη, τη Χρύσα Μαλιαμάνη, τη Μαρισία Παπαλεξίου, τη Μάρθα Σωτηρίου, τον Δημήτρη Παξόγλου, τον Χάρη Ανδριανό, και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, αλλά και τον δημοφιλή ηθοποιό, Θανάση Τσαλταμπάση.  

Η οπερέτα παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της θρυλικής πρεμιέρας του 1918 με την λαμπερή ενορχήστρωση του ίδιου του Σακελλαρίδη.

Μουσική διεύθυνση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου Σκηνικά / Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου Χορογραφίες: Δήμητρα Αντωνάκη  Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής Βοηθός μαέστρος: Νίκος Λαάρης Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνα Ψωμά Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας Βιβίκα:  Άννα Στυλιανάκη (16, 18, 21, 22, 29/12) Χρύσα Μαλιαμάνη (17, 20, 28/12) Κική:  Μαρισία Παπαλεξίου (16, 18, 21, 22, 29/12) Μάρθα Σωτηρίου (17, 20, 28/12) Χαρμίδης:  Δημήτρης Πακσόγλου Ζαχαρούλης: Χάρης Ανδριανός Συνταγματάρχης:  Τάσης Χριστογιαννόπουλος Κορτάσης: Θανάσης Τσαλταμπάσης Μαρτής:  Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής Χορευτές:  Δήμητρα Αντωνάκη  Αντώνης Στρούζας  
Χορωδοί με αλφαβητική σειρά: Ιωάννα Βρακατσέλη, Αντώνης Δήμου, Σταύρος Ζουλιάτης, Σοφία Καρβουνά, Γιάννης Μανιατόπουλος, Μαρία Μαυρομμάτη, Νίκος Μπογιατζής, Κάνδια Μπουζιώτη, Γιώργος Μωραΐτης, Σταμάτης Πακάκης, Δέσποινα Ρεβίθη, Δήμητρα Σταφέτα Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Θέσεις Περιορισμένης ορατότητας €5  Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών):€10  Γ’ Ζώνη €15  Β’ Ζώνη €20  Α’ Ζώνη €25  Διακεκριμένη Ζώνη €40  Προεδρικό Θεωρείο €50 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :  https://www.ticketservices.gr/event/o-vaptistikos-theatro-olympia/?lang=el  Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

Τ: 2103642540

Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79

Recent Comments