Αρχική » “Οργάνωση Επιχειρηματικής αποστολής στην Αίγυπτο, από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο”
Οικονομία

“Οργάνωση Επιχειρηματικής αποστολής στην Αίγυπτο, από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο”

Παρασκευή 31.03.2023 | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή, που πραγματοποίησε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο στο Κάιρο, από  τις 18 έως τις 21 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή 10 εκπροσώπων από 8 εταιρείες, αντιπροσωπεύοντας ένα ευρύ φάσμα κλάδων και τομέων όπως, η ενέργεια, οι κατασκευές, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η βιομηχανία, η φαρμακοβιομηχανία, η ανακύκλωση, η γεωργία και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αξιοποιώντας την άριστη συνεργασία του με το αντίστοιχο Αμερικανικό Επιμελητήριο στην Αίγυπτο, μέσω της επιχειρηματικής αποστολής επιδίωξε να  δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε τα μέλη του, να έλθουν σε επαφή με την elite επιχειρηματική κοινότητα και με εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Αίγυπτο με στόχο τη διερεύνηση επιχειρηματικών συνεργασιών και ανάπτυξη  του δικτύου πωλήσεων και πελατών-συνεργατών.

Το πρόγραμμα περιελάβανε εξατομικευμένες συναντήσεις με διακεκριμένους επιχειρηματίες, δράσεις δικτύωσης και ενημέρωσης και καθώς και κλειστές συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι συμμετέχοντες της αποστολής συναντήθηκαν με εκπροσώπους αιγυπτιακών επιχειρήσεων προκειμένου να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, η ελληνική αντιπροσωπεία έλαβε μια εις βάθος ενημέρωση για το οικονομικό τοπίο και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της Αιγύπτου από ανώτερα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αμερικανικού Επιμελητηρίου στην Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Waleed Gamal Eldin, Πρόεδρο του Suez Canal Zone (SCZ), ένα ζωτικής σημασίας έργο υποδομής, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίου & Ορυκτών Πόρων κ. Tarek El Molla, με έμφαση στις προοπτικές στον ενεργειακό τομέα και στις δυνατότητες καθιέρωσης αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών εταιρικών σχέσεων.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ελληνικής αντιπροσωπείας, με την παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου, ο Αιγύπτιος υπουργός επιβεβαίωσε τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Γενικής Αρχής Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών, κ. Hossam Ahmed Heiba, που παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, ενώ κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. AhmedIssa, υπογραμμίστηκαν και από τις δύο πλευρές τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία και η ιστορία των 2 χωρών και οι τρόποι αξιοποίησης προς όφελος του τουρισμού. Τέλος, κατά το επίσημο γεύμα με την Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας κ. RaniaElMashat, παρουσιάστηκαν οι διεθνείς συνεργασίες που έχει συνάψει η Αίγυπτος με διεθνείς οργανισμούς αλλά και χώρες στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξής της.

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σημείωσε: “Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν, το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε πρόσφατα επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο της Αιγύπτου. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης αποστολής, στελέχη του επιμελητηρίου και αντιπροσωπεία επιλεγμένων ελληνικών εταιρειών είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με κορυφαίους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς εκπροσώπους και να εξετάσουμε δυνατότητες συνεργασίας και επενδυτικές ευκαιρίες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επιτυχημένη από όλες τις απόψεις, μιας και θέσαμε τα θεμέλια για την οικοδόμηση μιας γέφυρας συνεργασίας που θα ανοίξει στην Αίγυπτο το δρόμο προς την Ευρώπη και αντίστοιχα θα αναδείξει νέες αγορές για τις ελληνικές εταιρείες. Ευχαριστώ προσωπικά το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αιγύπτου για τη συνεργασία και την ανεκτίμητη συμβολή του στην επιτυχία της αποστολής και προσβλέπω σε νέες δυναμικές συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και αιγυπτιακών επιχειρήσεων που θα βασιστούν στην ήδη στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών”.

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε: “Οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την δυνατότητα, στο πλαίσιο της αποστολής που πραγματοποίησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Κάιρο, να διερευνήσουν τις προοπτικές διασύνδεσης που έχει η επιχειρηματική κοινότητα της Αιγύπτου και να διαμορφώσουν έναν οδικό χάρτη ουσιαστικών και αποτελεσματικών συνεργειών. Μέσα από τις συναντήσεις με το θεσμικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της χώρας επιβεβαιώθηκε η δυναμική μιας επιχειρηματικής συμπόρευσης σε ένα ευρύτατο φάσμα κλάδων, γεγονός που συμβάλει και στην ισχυροποίηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες”.

Recent Comments