Αρχική » Πάρτι και ρεκόρ: ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0
Αθλητικά

Πάρτι και ρεκόρ: ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0

Καμία διάθεση να παίξει δεν είχε ο ΠΑΟΚ, που συνέτριψε 6-0 τον Ιωνικό στην Τούμπα, επιστρέφοντας στις επιτυχίες, μια στροφή πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τζίμας καθώς μόλις στη δεύτερη του συμμετοχή, σκόραρε και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γιώργο Κούδα. Ρομαό (2′ αυτ.), Κωσταντέλιας (24′), Τόμας (28′), Ζίφκοβιτς (30′), Κεντζιόρα (54′) τα υπόλοιπα γκολ για τους Θεσσαλονικείς. Δοκάρι είχε ο Τάισον στο 67′.

Ο αγώνας

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ονειρικό ξεκίνημα και έδειξαν με το… καλημέρα πως δεν είχαν διάθεση για παιχνίδι. Μόλις στο 2′ ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα και ο Ρομαό άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.

Οι Νικαιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Σεμπά να έχει δύο καλές στιγμές αλλά ο ΠΑΟΚ τους πλήγωσε κάθε φορά που ανοίχτηκαν. Συγκεκριμένα, στο 24′ ο Νάρεϊ πήρε εξαιρετική κάθετη από τον Ντάντας, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κωσταντέλια και εκείνος πλάσαρε τον Χουτετσιώτη κάνοντας 2-0.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και 3ο γκολ. Ο εκ των κορυφαίων, Κάλεντ Νάρεϊ, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο και Τόμας με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0.

Το πιο ωραίο γκολ όμως ήρθε από τον Ζίφκοβιτς, στο 30′. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ξανά ανοιχτό γήπεδο και ο Σέρβος με ένα αριστουργηματικό πλασέ έξω από την περιοχή, έσκαψε τον κίπερ του Ιωνικού και διαμόρφωσε το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Η έναρξη του β’ μέρους έμοιαζε με εκείνη του α’. Ο Ιωνικός έμεινε με δέκα στο 49′ λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Μασάς και στο 54′ ο ΠΑΟΚ βρήκε και 5ο γκολ. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το φάουλ, βρήκε τον Κεντζιόρα (τρίτη ασίστ στο ματς) και ο Κεντζιόρα με προβολή έδωσε διαστάσεις θριάμβου.

Οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές με τον Λουτσέσκου να προχωρά σε αλλαγές, ωστόσο ο Τάισον στο 67′ είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ έξω από την περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ

Σκόρερ: 2′ Ρομαό αυτ., 24′ Κωσταντέλιας, 28′ Τόμας, 30′ Ζίφκοβιτς, 54′ Κεντζιόρα, 90′ Τζίμας.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)

Κίτρινες: Κάνιας
Κόκκινη: Μασάς

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ρ. Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίγκνασον, Κετζιόρα – Ντάντας, Αογκούστο (58′ Ελ Καντουρί) – Ζίφκοβιτς (77′ Ρικάρντο), Νάρεϊ (57′ Τάισον), Κωσταντέλιας (70′ Μπίσεσβαρ) – Τόμας (70′ Τζίμας).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτετσιώτης – Αντούνες (46′ Τσίμπσα), Τσιγκρίνσκι, Σόουζα – Ρομαό, Κάνιας, Μασάς, Λοβέρα (77′ Πογοσιάν), Ρουμπουλάκου – Σεμπά (77′ Τσιριγώτης), Μάντζης (85′ Μάνος).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments