Αρχική » ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Γλυκό φινάλε σε κακή σεζόν και τρίτη θέση
Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Γλυκό φινάλε σε κακή σεζόν και τρίτη θέση

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Σαμασέκου και τερμάτισε τρίτος. Αήττητος σε τρίτο διαδοχικό ντέρμπι.

Οι βασικοί στόχοι του Ολυμπιακού μπορεί να χάθηκαν, αλλά η ομάδα του Πειραιά νίκησε και τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας χάρη στο γκολ του Σαμασέκου στο 33′ και τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μία τρίτη θέση που αν πάρει το Κύπελλο η ΑΕΚ θα του δώσει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν. Οι Πειραιώτες με τη συνταγή των τριών τελευταίων ντέρμπι πέρασαν και από την Τούμπα διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους για τέταρτο σερί ματς. Μία πολύ κακή σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται με ένα φινάλε που αφήνει γλυκιά γεύση. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του στρέφει την προσοχή του στον τελικό με την ΑΕΚ που είναι και το βασικό ζητούμε για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ίδια συνταγή

Ο Ζοσέ Ανιγκό και στην Τούμπα παρέταξε την ενδεκάδα που είχε εμπιστευτεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και του χάρισε τη νίκη. Από την πλευρά του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε με τον Ντάντας δίπλα στον Αουγκούστο, τον Ζϊβκοβιτς δεξιά, τον Κωνσταντέλια αριστερά και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Τόμας. Το ματς ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό και με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που απείλησε στο 5′ με τον Τόμας, αλλά ο Τζολάκης είχε σωστή τοποθέτηση και κράτησε το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τους χώρους και στηρίχτηκε σε ακόμα ένα ματς στην ταχύτητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και στην ικανότητα ορισμένων να βγάλουν μακρινές μπαλιές. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή κυκλοφορία και κατά κύριο λόγο εκδήλωναν επιθέσεις από την αριστερή τους πλευρά με τον Ράφα Σοάρες μάλιστα να βρίσκεται αρκετές φορές σε θέση να «εκτελέσει». Ο Ολυμπιακός είχε τις στιγμές του και στο 20′ απείλησε για πρώτη φοράμε τον Φορτούνη να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι του είπε «όχι».

Κεφαλιά «οβίδα» του Σαμασέκου

Οι Πειραιώτες έδειχναν στους Θεσσαλονικείς πως αν τους βρουν στο… ξέφωτο θα τους κάνουν τη ζημιά και αυτό πήγε να γίνει και στο 28′ με τον Μπιέλ, αλλά ο Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν. Στο 33′, όμως ο Ροντινέι έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά με τον Σαμασέκου να κινείται στην πλάτη του Μπακαμπού και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο Βραζιλιάνος μπακ βγήκε πολλές φορές στην επίθεση και δημιούργησε προϋποθέσεις με τον Ολυμπιακό να κινείται κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται σε ένα ματς με καλό ρυθμό και με τον ΠΑΟΚ να έχει αρκετές καλές στιγμές.

Πίεση στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είναι διάθεση να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ για να φέρουν το ματς στα ίσια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο γήπεδο και πίεσε τους Πειραιώτες. Έβγαλαν παίκτες αρκετά ψηλά δυσκολεύοντας πολύ την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η ομάδα της Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε κοντά στην περιοχή του Τζολάκη και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους». Οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Ανιγκό άντεξαν αυτό το διάστημα που δέχονταν πίεση και μάλιστα χωρίς να βγει κάποια πολύ μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Τζολάκη.

Οι φιλοξενούμενοι από το 60′ και μετά κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να ανακόψουν τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Πήραν μέτρα στο γήπεδο και ηρέμησαν την κατάσταση προστατεύοντας την περιοχή τους. Το σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν πως δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο. Κράτησαν τις θέσεις τους στο γήπεδο ήταν σωστοί στα μαρκαρίσματα και κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και παράλληλα καπάρωσαν την τρίτη θέση της βαθμολογίας που ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 33′ Σαμασέκου

Κίτρινες: 74′ Ντόη, 81′ Φελίπε, 89′ Τάισον

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46′ Κουλιεράκης), Σοάρες – Αουγκούστο (76′ Φελίπε), Ντάντας (64′ Σβαμπ)- Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (64′ Τάισον), Κωνσταντέλιας – Τόμας (82′ Τζίμας)

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (77′ Κασάμι) – Φορτούνης (77′ Μασούρας), Μπακαμπού (71′ Ελ Αραμπί), Μπιέλ (65′ Βρουσάι).

Πηγή: fosonline.gr

Recent Comments