Αρχική » Παραλίες: Αυτές είναι οι δέκα πιο επικίνδυνες του κόσμου
Κόσμος

Παραλίες: Αυτές είναι οι δέκα πιο επικίνδυνες του κόσμου

Μία πανέμορφη παραλία μπορεί να κρύβει συχνά... δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πολλές φορές αρκεί η θέα ενός τοπίου με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο για να μας γαληνεύσει.

Οι παρακάτω παραλίες- παρόλο που εντυπωσιάζουν με την ξεχωριστή ομορφιά τους- είναι μέρη που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνα, πολλές φορές και θανατηφόρα για τους επισκέπτες τους ανά τα χρόνια.

Αυτές είναι δέκα από τις πιο επικίνδυνες παραλίες σε όλο τον κόσμο που σίγουρα δεν συνιστώνται για ταξιδιώτες που επιζητούν την ασφάλεια και την ηρεμία στις διακοπές τους.

1. Παραλία Hanakapiai – Χαβάη 

hanakapiai

Το νούμερο ένα στη λίστα είναι η παραλία «Hanakapiai» που βρίσκεται στη Χαβάη, στο νησί Kauai. Αυτό το μέρος αποτελεί μία τρανταχτή απόδειξη πως η ομορφιά μπορεί εύκολα να μας εξαπατήσει. Από μακριά μοιάζει πράγματι με επίγειο παράδεισο. Ο χαρακτηρισμός αυτός όμως διαφέρει αρκετά από την πραγματικότητα. Για πολλούς αποτελεί ίσως την πιο επικίνδυνη παραλία στο κόσμο.

Τα ισχυρά ρεύματα των ωκεανών στη περιοχή δημιουργούν δυνατά και ψηλά κύματα, τα οποία τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται θανατηφόρα για όσους επιχειρούν να κολυμπήσουν στα εντυπωσιακά νερά.

Από το 1970 έχουν πνιγεί πάνω από τριάντα άνθρωποι ενώ τα ρεύματα της θάλασσας είναι ενίοτε τόσο ισχυρά, που οι σοροί από τουλάχιστον 15 θύματα, δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Στο δρόμο για την παραλία υπάρχει ταμπέλα που ενημερώνει ότι έχουν πνιγεί άνθρωποι και προειδοποιεί τους λουόμενους για την επικινδυνότητα του μέρους.


2. Skeleton Coast – Ναμίμπια

skeletoncoast2

Η «παραλία του Σκελετού», όπως ονομάζεται, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο αφιλόξενα και εχθρικά μέρη στη γη. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ναμίμπια και εκτείνεται μέχρι το νότιο τμήμα της Ανγκόλα. Πολλοί αναφέρονται σε αυτή ως τη «Γη που ο Θεός έφτιαξε νευριασμένος» ή τις «πύλες του θανάτου».

Θεωρείται μία από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες αφού κανείς πρέπει να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στην έρημο προκειμένου να φτάσει.

Για αιώνες σαπίζουν στην ακτή αμέτρητοι σκελετοί από φάλαινες και φώκιες που έχουν ξεβράσει τα κύματα του Ατλαντικού και πλοία που έχουν ναυαγήσει στην περιοχή εξαιτίας του τρομακτικού ρεύματος «Benguela», ενώ στα νερά κολυμπούν έντεκα διαφορετικά είδη καρχαρία έτοιμα να επιτεθούν στους τολμηρούς κολυμβητές.

Ούτε στην ακτή επικρατεί ασφάλεια. Εκτός από τη θέα του τρομακτικού φόντου με τα ναυάγια και τους σκελετούς ο επισκέπτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει και κάποιους πρακτικούς κινδύνους...τις τίγρεις, τις ύαινες, τα λιοντάρια και τα υπόλοιπα αρπακτικά που περιπλανώνται αμέριμνα στο τοπίο.

3. Cape Tribulation – Αυστραλία

Cape-Trib

Το Cape Tribulation είναι μια γνωστή παραλία της Αυστραλίας που αποτελεί βιότοπο για πολλά άγρια ζωντανά πλάσματα γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η ειδική ένδυση είναι αναγκαία προϋπόθεση για κάποιον που επιχειρεί να κολυμπήσει στα νερά, αν θέλει να γλυτώσει από τις δηλητηριώδεις μέδουσες. Διαδεδομένοι στη περιοχή, είναι και οι κροκόδειλοι του θαλασσινού νερού.

Οι ντόπιοι συμβουλεύουν τους επισκέπτες της παραλίας να αποφύγουν σε κάθε περίπτωση το κολύμπι και κυρίως στις εκβολές των ποταμών.

Έξω από τα νερά συναντάει κανείς τα πουλιά «Cassowary», που έχουν χαρακτηριστεί ως τα πιο επικίνδυνα πτηνά στο κόσμο. Οι καζούρες όπως και ονομάζονται στα ελληνικά είναι μεγάλα πουλιά που δεν πετούν. Τα νύχια είναι σαν στιλέτο και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να επιτίθενται και να ξεκοιλιάζουν τους επισκέπτες. Τέλος το μέρος είναι γεμάτο από  δέντρα που φαίνονται εκ πρώτης όψεως ακίνδυνα, όμως τσιμπούν άσχημα με τα φύλλα τους.

4. New Smyrna – Φλόριντα

Η παραλία της New Smyrna είναι μία πολύ γνωστή παραλία στη Φλόριντα. Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του surf και φημίζεται για το ζεστό της κλίμα. Κατέχει όμως και έναν άλλο τίτλο, αυτόν της πρώτης σε επιθέσεις καρχαρία στον κόσμο.

Οι surfers που συρρέουν στις ακτές του Ατλαντικού της Φλόριντα για τα επικά swells, το κάνουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη αφού η παραλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο λόγω των καρχαριών.

‘Εχει σημειωθεί τεράστιος αριθμός επιθέσεων αλλά μέχρι στιγμής καμία από αυτές δεν ήταν θανατηφόρα.

Οι τολμηροί κολυμβητές και οι surfers μπορεί να επιστρέφουν ξανά και ξανά, σε καμία περίπτωση όμως η παραλία της New Smyrna δεν αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να κολυμπούν με ασφάλεια.

New-Smyrna

5. Fraser Island – Αυστραλία

Οι παραλίες του νησιού Fraser, το οποίο βρίσκεται στην Αυστραλία, δεν προτείνονται για χαλαρούς κατσκηνωτές. Οι παραλίες του νησιού φαίνεται να κρύβουν διάφορους κινδύνους τόσο μέσα όσο και έξω από τα νερά.

Δηλητηριώδεις αράχνες και κροκόδειλοι που επιτίθενται σε ανθρώπους αποτελούν τους «συγκατοίκους» των επισκεπτών που αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στις παραλίες του νησιού.

Τα τελευταία χρόνια επίσης, το νησί έχει κατακλυστεί από το «irukandji», ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη μεδουσών στον κόσμο. Οι άνθρωποι που έχουν τσιμπηθεί από αυτά τα μικροσκοπικά θαλάσσια πλάσματα εμφανίζουν συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, εμετό, εφίδρωση, άγχος, υπέρταση, πνευμονικό οίδημα και, σε ακραίες περιπτώσεις, θανατηφόρα καρδιακή ανακοπή. Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναφερθεί αρκετές επιθέσεις ιρουκάντζι στο νησί.

Το νησί φιλοξενεί επίσης 25-30 αγέλες «ντίνγκο»ένα είδος σκύλου που προέρχεται από την Αυστραλία που είναι γνωστό πως επιτίθεται σε ανθρώπους. Επιπλέον, η παραλία φιλοξενεί μεγάλους λευκούς καρχαρίες, μέδουσες και δηλητηριώδεις τσούχτρες.

Συνιστάται στους επισκέπτες να μην κολυμπούν στο νερό γιατί είναι πιθανό να συναντήσουν κάποιο από αυτά τα επικίνδυνα θαλάσσια πλάσματα. Η περιοχή άλλωστε είναι απομακρυσμένη και δύσκολα μπορεί να λάβει κανείς ιατρική βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

6. Gansbaai – Nότια Αφρική

gansbaai

Στη Νότια Αφρική υπάρχουν πολλές παραλίες που είναι επικίνδυνες λόγω των καρχαριών. Η παραλία «Gansbaai» γνωστή και ως η «πρωτεύουσα» του Μεγάλου Λευκού Καρχαρία αποτελεί για πολλά χρόνια βιότοπο για τα πιο επικίνδυνα θαλάσσια θηλαστικά. Αρκετοί τουρίστες τραυματίστηκαν από τους καρχαρίες κατά την επίσκεψη τους εκεί. Κάποιοι λίγοι τολμηροί επισκέπτονται το μέρος και δηλώνουν πως βρίσκουν τους κινδύνους συναρπαστικούς. Το σίγουρο είναι πως η κατάδυση στον βυθό χωρίς ειδική προστασία απαγορεύεται αυστηρά.

7. Playa Zipolite – Μεξικό

playazipolite

Η δυτική ακτή του Μεξικού έχει μια ξεχωριστή ομορφιά. Αυτό ισχύει και με το παραπάνω για τη νότια παραλιακή πόλη Zipolite, όπου οι ταξιδιώτες συρρέουν για να εξερευνήσουν τους βραχώδεις λόφους και τις απόκρημνες ακτές.

Η παραλία Zipolite είναι μία από τις ελάχιστες παραλίες γυμνισμού στο Μεξικό. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι επισκέπτες είναι να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους αλλά και τη χαλαρότητα που προσφέρει το μέρος και να… παραλείψουν το κολύμπι και τις βουτιές στη θάλασσα.

Τα κύματα και τα ρεύματα είναι πολύ δυνατά και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που καθιστά το κολύμπι δύσκολο και εξαιρετικά επικίνδυνο, κάτι που μαρτυρούν οι κόκκινες σημαίες που είναι τοποθετημένες στην ακτογραμμή. Επιπλέον μια ομάδα από διασώστες βρίσκονται στην παραλία  για να βοηθήσουν σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.

8. Kilauea Beach – Χαβάη

kilauea

Μια παραλία της Χαβάης, με μαύρη άμμο, βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου  που εκρήγνυται συνεχώς εδώ και 35 χρόνια. Ολόκληρη η λάβα εκτοξεύεται στα νερά τα οποία φτάνουν και τους 100 βαθμούς Κελσίου και είναι απλησίαστα για τον άνθρωπο ακόμη και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

9. Chowpatty Beach – Ινδία

chowpatty

 

Η παραλία «Chowpatty» στην Ινδία είναι γνωστή επειδή είναι μια από τις πιο τοξικές παραλίες στον κόσμο.

Είναι αρκετά δημοφιλής στους ντόπιους αλλά οι περισσότεροι τουρίστες την αποφεύγουν εξαιτίας αυτού. Όλα τα σκουπίδια και τα ακατέργαστα λύματα της γύρω περιοχής μολύνουν τα νερά.

Η Βομβάη έχει περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγει και δυστυχώς καταλήγουν στο νερό

Σύμφωνα με τον Pradip Patade, συνιδρυτή της Marine Life of Mumbai, τα ρεύματα του ανέμου φέρνουν σκουπίδια από τη θάλασσα και το πετρέλαιο ξεβράζεται επίσης στην ακτή. Επιπλέον, υπάρχουν σωροί από πλαστικά μπουκάλια στην ακτή.

10. Παραλίες ποταμού Αμαζονίου – Βραζιλία

amazon

 

Η ζούγκλα του Αμαζονίου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για τους σκληροπυρηνικούς τυχοδιώκτες.

Τα νερά στις παραλίες της περιοχής όμως φιλοξενούν ηλεκτροφόρα χέλια, πιράνχας, ανακόντα και άλλους επικίνδυνους ζωντανούς οργανισμούς.

Καλό θα ήταν λοιπόν… να αποφευχθούν οι βουτιές στα εντυπωσιακά κατά τα άλλα νερά. Δε θα είναι καθόλου αναζωογονητικές αντιθέτως υπάρχει περίπτωση να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Πηγή: protothema.gr

Recent Comments